E oficial! Prima masina full-autonoma va veni in 2021, spun americanii de la Ford

E oficial! Prima masina full-autonoma va veni in 2021, spun americanii de la Ford
  • Ford a declarat ca prima masina full-autonoma va veni in 2021
  • Aceasta nu va avea volan sau pedale iar in prima faza va putea fi achizionata doar de companiile de taximetrie si ride-sharing
  • Autovehiculul va fi disponibil in volume mari, nu va fi doar un prototip
Distribuie pe Facebook

Constructorul din Michigan a facut primul pas oficial spre masinile full-autonome si a declarat printr-un comunicat de presa ca primul automobil fara volan si fara pedale va veni in 2021.

In ultimii ani masinile autonome au captat atentia majoritatii constructorilor mari de automobile si nu numai. Ca vorbim de Mercedes, Nissan sau Google, toti au investit sume enorme de bani in dezvoltarea masinilor viitorului.

Au urmat apoi mii de teste, sute de sondaje, iar drumurile publice din mai multe state americane au fost impanzite de masini care se conduc singure. Europenii au fost cat de cat feriti, dar de acum incolo se vor intalni si ei cu aceste autovehicule care vor omori de tot placerea de a conduce, deoarece recent, Franta a dat unda verde pentru testarea masinilor full-autonome pe soselele ei.

Daca pana acum nimeni nu s-a incumetat sa spuna o data exacta cand aceste masini isi vor face aparitia in masa, americanii de la Ford au decis sa sparga ei gheata si au indicat Ziua Z, sau mai bine spus anul: 2021.

Totusi, partea buna este ca in prima faza masina full-autonoma va putea fi achizionata doar de companiile de taximetrie si de ride-sharing precum Uber sau Lyft. Mai mult de atat, autovehiculul va fi disponibil in volume mari, nu va fi doar un simplu prototip.

Constructorul american a spus ca "Deceniul care urmeaza va fi definit de automatizarea automobilului, iar vehiculele vor avea un impact semnificativ in societate. Suntem determinati sa punem pe strada o masina autonoma care poate imbunatati siguranta si care va rezolva provocari sociale si de mediu cu care se confrunta milioane de oameni, nu doar cei care-si permit masini de lux."

In acelasi timp, Ford a declarat ca a reusit intr-un final sa perfectioneze comportamentul modelelor autonome in conditii de iarna, atunci cand marcajele sunt invizibile deoarece soseaua este acoperita de zapada.

Pana in 2021 vor fi multe de perfectionat, avand in vedere micile stangacii aratate de aceste masini autonome, dar progresul tehnologiei lucreaza deocamdata in favoarea lor, asa ca aparitia lor este inevitabila.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 18 August 2016