Este oficial: Consumer Reports a decis ca FIAT este cea mai slaba marca auto

Este oficial: Consumer Reports a decis ca FIAT este cea mai slaba marca auto
  • Genesis, considerata cea mai buna marca auto
  • Punctajul, pe baza testelor si a parerii clientilor
  • Marca "colega" Jeep, pe penultima pozitie
Distribuie pe Facebook

Cum traduci din englezul "worst"? Noi, ca sa fim finuti, am zis "slaba", nu proasta. Asta au decis cei de la Consumer Reports, o autoritate in testarea si evaluarea diverselor produse, inclusiv automobile. Organizatia a spus ca brandul FIAT este cea mai... slaba marca auto.

Consumer Reports este o organizatie americana ce testeaza automobilele si le ofera un punctaj, dar care inregistreaza si parerile clientilor si posesorilor care detin acele masini. Astfel iau nastere in fiecare an niste topuri cu cele mai bune, dar si cu cele mai proaste branduri auto de pe piata. Iar pentru 2017, prima pozitie in topul consumatorilor din Statele Unite este ocupata de FIAT, insa in cadrul unui top negativ. La polul opus, brandul Genesis care ii apartine lui Hyundai, a iesit cea mai buna marca auto.

Primele 10 branduri auto din coada sunt, dupa cum urmeaza:

10. MINI - Scor 58

9. RAM - Scor 57

8. Dodge - Scor 56

7. GMC - Scor 54

6. Jaguar - Scor 53

5. Mitsubishi - Scor 50

4. Alfa Romeo - Scor 49

3. Land Rover - Scor 49

2. Jeep - Scor 48

1. Fiat - Scor 39

Pentru aceste scoruri, Consumer Reports a luat in calcul mai multe aspecte, printre care fiabilitatea, satisfactia clientilor si comportamentul pe sosea. Iar in cazul marcii Fiat, dupa ce au testat toate modelele aflate pe piata in 2017, cat si modele destinate vanzarii in 2018, au ajuns la un punctaj total de numai 39 de puncte, marca italieneasca aflandu-se pe ultimul loc din cele 33 de branduri testate recent.

Nici in Europa lucrurile nu stau prea grozav pentru Fiat, o marca ce vinde acum modele cu ZERO puncte la testele Euro NCAP, cum este cazul lui Punto, sau noul Tipo, sigura ca o Dacia Logan, avand tot 3 stele de siguranta la testele de impact.

Speram ca marca italieneasca sa-si revina in scurt timp si sa scoata pe piata niste automobile fiabile, atragatoare si sigure, inainte ca faima si istoria marcii FIAT sa fie asociate cu prima pozitie... din coada.

Distribuie pe Facebook
mai multe