Disponibila si in Romania, sigura ca un bibelou: Fiat Punto obtine ZERO stele de siguranta

Disponibila si in Romania, sigura ca un bibelou: Fiat Punto obtine ZERO stele de siguranta
  • Fiat-ul Punto a fost testat la Euro NCAP
  • Modelul italian a primit zero stele
  • In Romania, Punto costa de la 9.243 de euro in sus
Distribuie pe Facebook

Specialistii Euro NCAP vor sa incheie anul in forta astfel ca au testat mai multe modele de ultima generatie, si unele mai vechi. Din aceasta ultima categorie face parte si Fiat-ul Punto, o masina care a primit zero stele de siguranta.

Testarile Euro NCAP au devenit din ce in ce mai exigente, in contextul in care si masinile de generatie noua sunt incarcate de tehnologie. Dorind probabil sa scoata in evidenta diferenta de siguranta intre o masina noua si una ceva mai veche si necesitatea prezentei sistemelor de asistenta, fie ele active sau pasive, belgienii au testat recent un Fiat Punto.

Fiat Punto la Euro NCAP

Actuala generatie a supermini-ului a fost prezentata la finalul anului 2005, iar ultimul facelift l-a primit in urma cu 5 ani. In industria auto aceasta perioada de timp este poate insemna o eternitate. Iar acest lucru s-a vazut cel mai bine acum, cand Punto a primit zero stele la Euro NCAP.

Fiat Punto la Euro NCAP

Masina testata era varianta hatchback in cinci usi, cu motor de 1.2 litri si 69 de cai putere, transmisie manuala cu cinci trepte si o masa totala de 1.030 de kilograme. Dupa ce au lovit-o din toate partile, inginerii i-au acordat 51% siguranta pentru pasagerii adulti, 43% pentru copii, 52% pentru pietoni si atentie...0% la siguranta asistata.

Fiat Punto la Euro NCAP

Ca o comparatie, noua Dacia Duster a fost notata in cadrul aceluiasi test cu 71% siguranta pentru adulti, 66% pentru copii, 56% pentru pietoni si 37% in cazul sigurantei asistate. Per total, nici modelul produs la Mioveni nu s-a descurcat foarte bine, avand in vedere ca a fost notat doar cu 3 stele.

Dupa rezultatul rusinos obtinut de Fiat-ul Punto, Michiel van Ratingen, secretarul general al Euro NCAP, a tras urmatorul semnal de alarma: "Acesta este unul dintre cele mai bune exemple de constructor care continua sa vanda un produs a carui data de expirare a trecut de mult, pe cheltuiala cumparatorului care nu suspecteaza nimic. Ne adresam tuturor clientilor sa verifice site-ul nostru pentru a vedea cele mai recente rating-uri si sa-si aleaga o masina care a fost notata cu 5 stele."

Fiat Punto la Euro NCAP

Varianta testata de specialistii Euro NCAP se vinde si la noi in tara, unde are un pret de pornire de 9.243 de euro cu TVA inclus.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Fiat Punto la Euro NCAP
mai multe
Publicat în categoria: Crash Test DATA PUBLICĂRII: 13 Decembrie 2017