Este OFICIAL. Orasul natal al MERCEDES si PORSCHE interzice masinile diesel vechi, inclusiv EURO 4

Este OFICIAL. Orasul natal al MERCEDES si PORSCHE interzice masinile diesel vechi, inclusiv EURO 4
  • Stuttgart interzice masinile diesel vechi
  • Sunt incluse si cele cu motoare Euro 4
  • Interdictia se aplica de la 1 aprilie
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, autoritatile din Stuttgart interzic oficial masinile diesel Euro 4, sau mai vechi. Decizia se aplica incepand cu 1 aprilie si vor fi afectati inclusiv cei care locuiesc in metropola germana.

Imediat dupa izbucnirea scandalului Dieselgate, motoarele diesel au devenit inamicul public numarul 1. Au fost regandite toate standardele de emisii, s-a obligat instalarea de filtre de particule inclusiv pe motoarele pe benzina pentru a le indeplini si s-au interzis chiar circulatia masinilor diesel in orase mari din Germania.

Cele mai bune exemple sunt Berlin, Frankfurt sau Hamburg, chiar daca in acesta din urma masura a fost des criticata pentru faptul ca acopera doar doua strazi si vine cu foarte multe exceptii. Acum, un alt oras mare din Germania, casa pentru doi giganti din industria auto face acelasi lucru.

Inca din vara anului trecut se vorbea ca Stuttgart ar urma sa interzica circulatia masinilor diesel pana la Euro 4 inclusiv, dar de-abia acum autoritatile au facut totul oficial. Masura intra in vigoare incepand cu 1 aprilie si cel mai rau este ca ii afecteaza si pe cei care locuiesc acolo, nu numai pe cei care tranziteaza orasul.

Potrivit celor de la Autonews Europe, autoritatile locale din Stuttgart vor face si unele exceptii.

"Incepand cu anul 2019 va exista o restrictie de conducere in zona verde pentru masinile diesel cu motoare Euro 4 si mai vechi, cu un acord tranzitoriu pentru rezidentii locali si exceptii rezonabile pentru comercianti si serviciile de livrare," a precizat Andreas Schwarz, seful grupului parlamentar Verde din Baden-Wurttemberg.

Svenja Schulze, ministrul mediului din Germania, a fost mai aspru la adresa motoarelor diesel spunand ca "Cu cat se doreste mai mult ca motoarele diesel mai vechi sa fie echipate cu diferite dispozitive, cu atat este mai probabil sa vedem astfel de interdictii. Acum proprietarii de masini diesel trebuie sa plateasca pentru greselile masive ale industriei auto."

Distribuie pe Facebook
mai multe