Este prea tarziu sa mai cumperi una noua. Productia masinii cu motor turbo si tractiune spate a fost oprita

  • Fiat ar fi oprit productia sportivei 124 Spider
  • Masina nu mai poate fi comandata la showroom-urile din Italia
  • Informatia nu a fost confirmata de vreun oficial Fiat
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, productia Fiat-ului 124 Spider a fost oprita pentru pietele din Europa. Showroom-urile din Italia ar fi incetat sa mai primeasca comenzi acum cateva saptamani.

In urma cu trei ani, italienii de la Fiat prezentau lumii intregi o interpretare moderna a celebrului 124 Sport Spider. Desi exteriorul si motorul turbo poarta semnatura gigantului FCA, platforma pe care este dezvoltata este de Mazda MX-5. Cu alte cuvinte, vorbim despre un MX-5 de a patra generatie in haine italienesti.

Fiat 124 Spider Rally Tribute

Acum, vanzarile nu au fost tocmai cele mai bune, dar italienii de la Al Volante sustin ca au fost decente pentru o masina de nisa. Chiar si asa, mai marii FCA au considerat ca nu este de ajuns pentru a innoi contractul cu Mazda si, mai ales, pentru a imbunatati motorul de 1.4 litri turbo astfel incat sa respecte standardele de emisii Euero 6d- Temp.

Fiat 124 Spider Rally Tribute

Tocmai de aceea, presa italiana titreaza ca Fiat ar fi oprit deja productia sportivei 124 Spider pentru pietele europene si ca showroom-urile locale nu mai iau comenzi pentru acest model de cateva saptamani bune.

Pana in acest moment, informatia nu a fost confirmata de vreun reprezentant al constructorului italian.

Fiat 124 Spider Rally Tribute

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, Fiat 124 Spider este de fapt o Mazda MX-5 cu motor turbo de 1.4 litri si caroserie diferita. Unitatea cu patru cilindri dezvolta 140 de cai putere si 240 Nm cuplu si poate fi alaturata atat unei transmisii manuale cat si uneia automate, ambele cu sase rapoarte.

124 Spider are chiar si o versiune Abarth care ii pune la dispozitie celui de la volan 170 CP si 250 Nm cuplu.

Fiat 124 Spider Rally Tribute

Fiat 124 Spider Rally Tribute

Fiat 124 Spider Rally Tribute

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Fiat 124 Spider Rally Tribute
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 6 Decembrie 2019