Este sfarsitul unei ere. Ford a produs pentru ultima oara aceasta masina

Este sfarsitul unei ere. Ford a produs pentru ultima oara aceasta masina
  • Este sfarsitul unei ere
  • Ford a produs pentru ultima oara aceasta masina
Distribuie pe Facebook

Lansat pe piata din Europa in urma cu aproape trei decenii, respectivul vehicul nu va avea parte - dupa cate se pare, de un urmas direct.

Inceputul lunii curente a marcat finalul unui capitol extrem de important in istoria companiei Ford, celebrul producator american de masini construind in prima parte a saptamanii trecute - cu circa zece zile in urma, ultimul Mondeo destinat clientilor din Europa. Surprins de un inginer la parasirea liniei de asamblare a fabricii aflate in orasul spaniol Valencia, respectivul vehicul se remarca printr-o caroserie gri.

Motorul instalat sub capota nu reprezinta - din pacate, decat o mare necunoscuta si un mister de proportii, insa printre optiunile oferite in ultima perioada de timp se regasea atat un sistem de propulsie hybrid cu 187 de cai putere, cat si o unitate diesel cu o capacitate cilindrica de doi litri, plus 120, 150 sau 190 de cai putere.

Retras de pe piata din Europa dupa circa 29 de ani, celebrul Mondeo se va vinde in continuare in China - acolo unde a primit, de curand, o noua generatie. Inspirat de actualul Evos, respectivul vehicul se remarca printr-o grila uriasa a radiatorului, cu nenumarate priviri urmand sa atraga si blocurile optice unite, atat la nivelul partii frontale, cat si in spate, cu o dunga iluminata de LED-uri, dar si plafonul negru.

Cat despre varianta europeana, Ford nu planuieste lansarea unui succesor direct - astfel ca iubitorii de masini de clasa medie vor fi nevoiti caute alte optiuni, precum Skoda Superb, Opel Insignia si Peugeot 508, vandute atat intr-o versiune sedan, cat si sub forma unui break capabil sa gazduiasca peste 1.000 de litri de bagaje.

Ultimul Ford Mondeo construit pentru piata din Europa

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 13 Aprilie 2022