Fara alte turcisme pe strazi. Primaria Capitalei anunta achizitia a 130 de autobuze hibrid Mercedes-Benz

Fara alte turcisme pe strazi. Primaria Capitalei anunta achizitia a 130 de autobuze hibrid Mercedes-Benz
  • Bucurestiul va avea 130 de autobuze hibrid Mercedes-Benz
  • Primul ajunge in capitala anul viitor in luna mai
  • Garantate 8 ani si 480.000 de kilometri
Distribuie pe Facebook

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a anuntat printr-o postare pe Facebook ca a finalizat achizitia a 130 de autobuze hibride Mercedes-Benz Citaro Hybrid, fabricate in Germania. Primul autobuz urmeaza sa fie livrat in mai 2020.

Anul trecut, Primaria Capitalei a reusit sa-si puna lumea in cap cu "celebrele" autobuze turcesti care au inceput sa cada pe capede inca de la primii kilometri prin traficul bucurestean. Contractul in valoare de 100 de milioane de euro a fost castigat de turcii de la Otokar.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, anunta acum o alta achizitie de autobuze, de aceasta data cu sistem de propulsie hibrid. Licitatia a fost castigata de Mercedes-Benz care urmeaza sa livreze autoritatilor bucurestene 130 de autobuze Citaro Hybrid in valoare de circa 195 de milioane de lei, sau 40 de milioane de euro cu alte cuvinte.

Anuntul a fost facut chiar de Firea pe pagina sa de Facebook: "Castigatorul licitatiei este Mercedes-Benz, iar tipul autobuzului care va fi livrat este Mercedes-Benz Citaro Hybrid. Alaturi de cele 400 de autobuze Euro 6, achizitionate anul trecut, autobuzele hibrid cumparate acum cu finantare nerambursabila vor contribui la imbunatatirea transportului public in Capitala, la innoirea parcului de mijloace de transport public, dar si la diminuarea poluarii generate de traficul urban."

Mai mult decat atat, primarul general a mai precizat ca "Mai avem in curs de atribuire contractele pentru alte 300 de noi mijloace de transport: 100 de tramvaie, 100 de troleibuze si 100 de autobuze electrice - care se afla, in acest moment, in diverse etape de evaluare si pentru care o parte din finantare este asigurata din fonduri nerambursabile."

In ceea ce priveste livrarea celor 130 de autobuze hibride, primul va ajunge in Bucuresti in luna mai 2020, iar ulterior, timp de sase luni, vor fi livrate cate 20 de autobuze lunar. Ultimele vor fi primite in ianuarie 2021.

Mercedes-Benz Citaro Hybrid vine alaturi de o garantie de top Full Warranty de 8 ani si 480.000 de kilometri.

Distribuie pe Facebook
mai multe