Ferrari California T isi controleaza puterea cu ajutorul pneurilor Bridgestone

Ferrari California T isi controleaza puterea cu ajutorul pneurilor Bridgestone
  • Anvelopele sunt de tip RunFlat
  • Masina are o putere de 560 cp
  • Ferrari 348, primul model dotat cu anvelope Bridgestone
Distribuie pe Facebook

Ferrari a ales compania Bridgestone ca furnizor de anvelope pentru modelul California T. Acesta va fi echipat cu pneuri model Potenza S007 RFT care ii asigura o aderenta de neegalat la mersul sportiv.

Noul Ferrari cu motor V8 turbo poate parasi acum linia de productie din Maranello echipat cu anvelopele sport Bridgestone Potenza S007 RFT (cu tehnologia RunFlat). Bridgestone se alatura altor branduri de renume care echipeaza de fabrica autoturismele marcii italiene.

„Bridgestone este extrem de mandra sa fie selectata pentru a produce anvelope pentru noul superb model California T, continuandu-si astfel parteneriatul de lunga durata cu Ferrari” a declarat Jake Ronsholt, Managing Director, Consumer Business Unit, Bridgestone Europa. „Anvelopele Potenza S007 au fost special dezvoltate pentru a face fata fortei laterale la un nivel extrem, generata de modelele sport de inalta performanta precum Ferrari California T”.

Inginerii Bridgestone au dezvoltat anvelopele Potenza S007 raportandu-se la tehnologiile de constructie si materialele dezvoltate pe parcursul celor 14 sezoane FIA Formula 1 in care Bridgestone a fost furnizorul oficial de anvelope. Pentru a se conforma specificatiilor Ferrari in ceea ce priveste eficienta imbunatatita a consumului de combustibil, aceste tehnologii au fost imbinate cu expertiza avansata Bridgestone in domeniul anvelopelor la nivel molecular, contribuind la optimizarea proportiilor si a reactiei dintre carbon, siliciu si cauciuc, reducand rezistenta la rulare si consumul de combustibil.

Bridgestone Potenza S007

Modelul asimetric aplicat pe anvelopele Potenza S007 se caracterizeaza printr-un profil al canelurilor in blocuri pentru un raspuns de comanda mai bun si aderenta pe suprafete uscate. Canelurile exterioare ample in combinatie cu o carcasa special construita, ce include centuri duble din otel ranforsate cu doua straturi de nailon infasurat in spirala, confera durabilitate la viteze mari si aderenta maxima in viraje, chiar si in cele mai dificile conditii de sarcina. Optiunea care include tehnologia Run-Flat adauga acestei ecuatii un plus de siguranta si incredere.

Bridgestone a dezvoltat anvelope pentru Ferrari si a furnizat echipamente originale pentru vehiculele produse la Maranello inca din 1990, momentul lansarii lui Ferrari 348. Numeroase modele reprezentative ale Ferrari au fost echipate cu anvelope Bridgestone. De asemenea, compania a furnizat si anvelopele Potenza F1 pentru masinile de curse ale Scuderiei Ferrari Formula 1 in perioada 1999 – 2010, in care Scuderia Ferrari a castigat Campionatul Mondial al Constructorilor Formula 1 de opt ori si Campionatul Pilotilor de sapte ori.

Distribuie pe Facebook
mai multe