Filosofia Kodo castiga tot. Noile Mazda CX-30 si MX-30 au cucerit cu design-ul lor juriul Red Dot

Filosofia Kodo castiga tot. Noile Mazda CX-30 si MX-30 au cucerit cu design-ul lor juriul Red Dot
  • Design premiat in cadrul competitiei Red Dot
  • MX-30 este prima Mazda electrica
  • Promite o autonomie de circa 200 de kilometri
Distribuie pe Facebook

Mazda CX-30 si MX-30, primul model electric din istoria brand-ului nipon, au fost premiate in cadrul competitiei Red Dot: Product Design 2020. Lansata in urma cu 25 de ani, Red Dot este una dintre cele mai mari competitii de design din lume.

Mazda CX-30 este un SUV, mai mare decat CX-3 si mai mic decat CX-5, care impresioneaza in primul rand cu design-ul sau. Conceput sub filosofia Kodo: Soul of Motion, avand ca sursa de inspiratie estetice traditionala japoneza, suprafetele simple si frumoase ale modelului japonez au cucerit acum si juriul Red Dot: Product Design 2020.

Mazda Red Dot

CX-30 a fost premiat, pentru design-ul sau, alaturi de MX-30, primul model cu zero emisii construit de Mazda. Echipat cu o baterie Litiu-ion de 35.5 kWh, MX-30 promite o autonomie de aproximativ 200 de kilometri.

Mazda Red Dot

"Aceasta noua abordare a dus la un design original care intruchipeaza evolutia limbajului Kodo," explica Youichi Matsuda, designerul sef al Mazda MX-30. " Exteriorul este neobisnuit de simplu pentru a sublinia frumusetea sa ca o masa unitara, iar designul cabinei - cu plafonul delimitat si usile freestyle - intruchipeaza o senzatie de lejeritate si transmite ideea de sustenabilitate pentru elementele din interior. Pe masura ce incepem o era cu schimbari importante, dorim ca Mazda MX-30 sa arate oamenilor ca masinile noastre inca pot oferi placerea pura de a conduce."

Mazda Red Dot

Filosofia Kodo a castigat pana acum 10 premii Red Dot: Mazda6 in 2013, generatia anterioara Mazda3 in 2014, MX-5 soft-top, CX-3 si Mazda2, toate in 2015, MX-5 RF in 2017, Mazda3 in 2019 si cele doua primite acum de CX-30 si MX-30.

Mazda Red Dot

Mazda Red Dot

Mazda Red Dot

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Mazda Red Dot
mai multe