Ford a construit un Transit Connect cu motor de Focus RS, dar nu are de gand sa-l vanda. Ar fi fost prea frumos...

Ford a construit un Transit Connect cu motor de Focus RS, dar nu are de gand sa-l vanda. Ar fi fost prea frumos...
  • Ford a construit un Transit Connect cu motor de Focus RS
  • Acesta imprumuta inclusiv cutia sau franele hot-hatch-ului
  • Exista si un exemplare modificat cu piese de Focus ST
Distribuie pe Facebook

Un Transit Connect cu motor de Focus RS? Exista! Si a fost construit chiar de catre inginerii companiei Ford...

Ce au in comun acest Transit Connect de culoare alba si un Focus RS de prima generatie? Aproape totul, diferenta intre cele doua automobile ale companiei Ford fiind facut doar de forma caroseriei si cateva piese interioare.

Motorul turbo de doi litri si 215 cai putere, cutia manuala cu cinci trepte de viteza, suspensia de pe puntea fata, dar si sistemul de franare sunt, in schimb, identice. La fel si jantele cu design in cinci spite, daca privirea nu ne insala.

Adaptarea pachetului tehnic a primei generatii de Focus RS pe acest Transit Connect face ca van-ul celor de la Ford sa accelereze de la 0 la 100 km/h in mai putin de sapte secunde. Deloc rau pentru o utilitara cu tractiune fata.

Si mai interesant este insa cum aspectul exterior a scapat, in mare parte, neatins. Lipsa modificarilor radicale la nivel vizual face ca ineditul proiect sa poate juca - doar in anumite situatii, evident, rolul sleeper-ului perfect.

Din pacate, Ford nu are niciun plan sa puna la vanzare respectivul Transit Connect. Nici pe cel reconstruit din componentele unui Focus RS de prima generatie, nici pe exemplarul creat ulterior, dupa o noua formula si imbunatatita.

Pornind de la un Focus ST Mk 3, van-ul cu numarul doi condimenteaza lucrurile. Si totul datorita propulsorului superior din punctul de vedere al performantelor: un benzinar turbo de doi litri care dezvolta de-aceasta data 252 CP.

In cazul in care mai era nevoie de astfel de precizari, si proiectul mai recent preia de la hot-hatch-ul donor inclusiv cutia de viteze, suspensia sau franele. Lor li se alatura anumite elemente estetice, interioare si exterioare.

Distribuie pe Facebook
mai multe