Ford le raspunde carcotasilor care rad de motorul cu patru cilindri de pe Mustang. Ce pregatesc americanii

Ford le raspunde carcotasilor care rad de motorul cu patru cilindri de pe Mustang. Ce pregatesc americanii
  • Ford ar lucra la o noua motorizare pentru Mustang
  • Este vorba despre o versiune noua a unitatii EcoBoost
  • Oficialii Ford nu au confirmat informatia
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente zvonuri, Ford-ul Mustang ar putea fi comandat incepand de anul viitor cu o noua versiune a propulsorului de 2.3 litri EcoBoost. Reprezentantii companiei nu au confirmat pana acum aceasta informatie.

Odata cu lansarea actualei generatii, Ford-ul Mustang a devenit un model vandut la nivel mondial. A fost o decizie inspirata pentru ca muscle car-ul american se vinde ca painea calda, devenind chiar cea mai bine vanduta masina sport din prezent.

Ford Mustang EcoBoost

Pentru a putea fi comercializat si in piete unde taxele si preturile benzinei nu sunt chiar atat de mici, Ford s-a vazut nevoit sa introduca in gama de motorizari si un propulsor turboalimentat, o premiera pentru acest model legendar.

Ford Mustang EcoBoost

Este vorba despre unitatea EcoBoost de 2.3 litri, regasita si sub capota lui Focus RS, care livreaza puntii spate 317 cai putere la 5.500 de rotatii pe minut si 434 NM cuplu la 4.000 rpm. In aceste conditii vorbim despre o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in 5.9 secunde si un consum mediu de combustibil declarat de 9.9 litri/100 de kilometri.

Ford Mustang EcoBoost

Mustang-ul poate fi insa comandat si in versiunea GT, adica cu un propulsor V8 de 5.0 litri aspirat natural, care iti incanta simturile si auzul cu 460 de cai putere. Problema este ca intre aceste doua unitati nu mai exista nimic. Daca clientul ar vrea o cale de mijloc..ei bine, nu are una.

Ford Mustang EcoBoost

Dar Ford vrea sa repare de anul viitor aceasta situatie. Potrivit unui document oficial, Ford a inregistrat pentru Mustang-ul model 2020 doua coduri pentru motorul EcoBoost de 2.3 litri, semn ca americanii pregatesc o noua versiune pentru unitatea turbo.

Ford Mustang EcoBoost

Momentan nu se cunosc alte detalii, cum ar fi puterea acestei variante, dar stim deja ca acest motor dezvolta 350 de cai putere in cazul lui Focus RS. N-ar fi mare lucru sa vedem acelasi lucru si in cazul Mustang-ului.

Ford Mustang EcoBoost

Asa cum era de asteptat, reprezentantii Ford nu au confirmat aceasta informatie, dar nici nu au infirmat-o. Un purtator de cuvant al brand-ului din Dearborn a afirmat insa ca Ford "continua sa imbunatateasca Mustang-ul si va reveni cu informatii suplimentare in aceasta primavara."

Ford Mustang EcoBoost

La noi in tara, Ford Mustang 2.3 EcoBoost cu transmisie manuala cu sase trepte are un pret de pornire de 39.150 de euro pentru versiunea Coupe. Aceeasi motorizare, dar cu plafon retractabil, costa cel putin 43.150 de euro. Varful de gama cu motor V8 costa de la 45.150 de euro in sus. Daca vrei cutia automata cu 10 trepte mai trebuie sa scoti cel putin 2.000 de euro din buzunar.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Ford Mustang EcoBoost
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 15 Februarie 2019