Ford Mondeo ramane fara motorizarile pe benzina. Alternativa propusa de americani

Ford Mondeo ramane fara motorizarile pe benzina. Alternativa propusa de americani
  • Ford Mondeo ramane fara propulsoare pe benzina
  • Americanii promoveaza varianta hybrid
  • Gama mai include unitatea diesel de 2.0 litri EcoBlue
Distribuie pe Facebook

Ford a anuntat ca Mondeo ramane fara motorizarile pe benzina, ca urmare a vanzarilor foarte bune pe care le-a inregistrat versiunea hibrid. Aceasta din urma dezvolta in total 187 de cai putere.

In timp ce alti constructori de automobile renunta la propulsoarele diesel - vezi Renault si Dacia - americanii de la Ford anunta ca elimina motorizarile pe benzina din gama lui Mondeo.

Decizia a fost luata dupa ce in primele sapte luni ale anului 2020, un sfert din vanzarile totale de Mondeo au fost reprezentante de versiunea hibrid, comparativ cu intreg anul 2019.

Ford Mondeo

Motorizarea respectiva combina un motor de 2.0 litri si o unitate electrica, alimentata de o baterie de 1.4 kWh, care dezvolta in total 187 de cai putere.

"Trecerea la 100% productie hybrid pentru gama noastra pe benzina Mondeo este un alt mare pas inainte in calatoria de electrificare a Ford," a declarat Roelant de Waard, vicepresedinte Marketing, Vanzari si Servicii in cadrul Ford Europa.

Ford Mondeo

In urma acestei modificari, singura motorizare conventionala din gama Mondeo ramane agregatul diesel de 2.0 litri EcoBlue, disponibil in versiuni de 150 si 190 de cai putere.

Actuala generatie Mondeo este in activitate din 2013 iar anul trecut a primit un bine meritat facelift care a adus cateva imbunatatiri de ordin estetic dar si unele de ordin tehnic.

Ford Mondeo

Distribuie pe Facebook
mai multe