Ford schimba foaia in Europa. Renunta definitiv la un model si concediaza circa 1.600 de angajati

Ford schimba foaia in Europa. Renunta definitiv la un model si concediaza circa 1.600 de angajati
  • Ford elimina din gama modelul C-Max
  • Concediaza 1.600 de angajati de la uzina din Saarlouis
  • In Romania va investi 200 de milioane de euro la Craiova
Distribuie pe Facebook

Constructorul american de automobile a anuntat ca renunta la un model din gama europeana, decizie care va duce implicit la concedierea a 1.600 de angajati care lucreaza momentan la o uzina din Germania.

SUV-urile si crossoverele sunt fara indoiala masinile deceniului, in contextul in care tot mai multi clienti opteaza pentru acest tip de vehicule, incurajati de siguranta sporita si de garda inalta la sol de care beneficiaza acestea.

Ford C-Max

Dar acest lucru face ca vanzarile de minivan-uri, sau de MPV-uri cum se numesc oficial, sa scada pana in punctul in care devin o problema pentru compania producatoare. Asa s-a intamplat cu mai multe modele, inclusiv cu Ford-ul B-Max, care au fost eliminate din gama tocmai din cauza performantelor slabe pe care le aveau din acest punct de vedere.

Ford C-Max

Acum a venit timpul C-Max-ului sa paraseasca familia Ford. MPV-ul americanilor este produs momentan la uzina din Saarlouis, Germania, care ar urma la randul sau sa piarda aproximativ 1.600 de angajati din aceasta cauza.

Ford C-Max

"Putem confirma ca am inceput discutii oficiale cu Consiliul angajatilor cu scopul de a incheia producerea C-Max/ Grand C-Max la Saarlouis. Deoarece continuam sa ajustam productia la cerere, procesul de consultari va include si necesare ajustari ale fortei de munca de la Saarlouis," se arata intr-un comunicat al Ford.

Ford C-Max

In contextul in care a pierdut 245 de milioane de dolari in Europa in trimestrul trei al lui 2018, Ford vrea sa schimbe strategia si pe viitor sa se concentreze pe producerea de SUV-uri si vehicule comerciale, care sunt profitabile, pe Batranul Continent.

Ford C-Max

Intre timp, Ford Romania a anuntat ca va produce un nou model la fabrica de la Craiova si va crea in acest fel 1.500 noi locuri de munca. In plus, brand-ul american urmeaza sa investeasca 200 de milioane de euro la Craiova, investitia totala demarata in 2008, ajungand astfel la aproape 1.5 miliarde de euro.

Ford C-Max

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Ford C-Max
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 12 Decembrie 2018