Fostul CEO Volkswagen acuzat oficial de frauda in Germania. Risca pana la 10 ani de inchisoare

Fostul CEO Volkswagen acuzat oficial de frauda in Germania. Risca pana la 10 ani de inchisoare
  • A mai fost acuzat de frauda anul trecut in SUA
  • Nu a putut fi arestat
  • Risca pana la 10 ani de inchisoare in Germania
Distribuie pe Facebook

Martin Winterkorn, fostul CEO al Volkswagen, a fost acuzat oficial de frauda de autoritatile germane. Acesta, alaturi de alte patru persoane, risca pana la 10 ani de inchisoare pentru implicarea pe care a avut-o in scandalul Dieselgate.

Dieselgate este cel mai mare scandal pe care l-a cunoscut industria auto moderna, un scandal ale carui efecte se resimt si in prezent, la mai bine de patru ani de cand a izbucnit in Statele Unite ale Americii.

In urma cu doi ani, fostul director de dezvoltare a motoarelor Volkswagen a fost arestat pentru implicarea in scandalul Dieselgate. Wolfgang Hatz, un apropiat al fostului CEO Martin Winterkorn, a lucrat mai intai la Audi dar l-a urmat pe Winterkorn la Volkswagen atunci cand acesta din urma a preluat functia de CEO.

Acum a venit momentul lui Winterkorn raspunda in fata justitiei. Oficialul german a fost acuzat de frauda anul trecut in SUA dar nu a putut fi arestat de autoritatile de peste Ocean pentru ca Germania nu extradeaza cetateni in tari care nu fac parte din UE. Situatia este diferita acum, pentru ca acuzatiile oficiale de frauda au fost emise de autoritatile germane.

Alaturi de alti patru fosti oficiali Volkswagen ale caror nume nu au fost dezvaluit, Martin Winterkorn este invinuit de procurorii din Braunschweig pentru ca a incalcat mai multe legi si ca nu a informat autoritatile cu privire la folosirea dispozitivelor de trucare a emisiilor, cauza principala pentru izbucnirea scandalului Dieselgate.

Aceste acuzatii ii pot aduce lui Winterkorn pana la 10 ani de inchisoare. Pe langa cei mentionati mai sus, autoritatile germane mai ancheteaza alte 36 de persoane care au avut legatura cu scandalul emisiilor.

Distribuie pe Facebook
mai multe