Fostul sef de la BMW M isi bate joc pe fata de Golf-ul GTI: "Dupa doua ture de circuit nu mai este bun de nimic!"

  • Biermann si-a batut joc de Golf-ul GTI
  • Afirmatiile au fost facute la Detroit
  • Acesta conduce momentan divizia N de la Hyundai
Distribuie pe Facebook

Actualul sef al diviziei N de la Hyundai a facut unele declaratii despre Golf-ul GTI care s-ar putea sa nu le pice tocmai bine nemtilor de la Volkswagen. Acestea au fost facute la Detroit, acolo unde sud-coreenii au expus, printre altele, doua modele de performanta.

Albert Biermann este un personaj foarte important pentru industria auto mondiala. Dupa 30 de ani petrecuti la BMW, unde a condus legendara divizie de performanta M, acesta a fost cooptat in urma cu 2 ani de Hyundai pentru a duce divizia sport N pe culmile succesului.

Hyundai Veloster N

Dupa luni de teste, sud-coreenii au lansat anul trecut primul lor model de performanta pur-sange, botezat i30 N, iar acum, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit, au prezentat lumii intregi cea de-a doua creatie construita sub atenta supraveghere a lui Biermann. Este vorba despre Veloster N, un hot-hatch de 275 de cai putere care sa rivalizeze cu Focus-ul ST sau cu Volkswagen-ul Golf GTI.

Hyundai Veloster N

Modelele sud-coreenilor nu au intrat inca in productie, insa oficialul s-a grabit deja sa le compare cu rivalii, care de-a lungul timpului si-au dovedit calitatile. La Detroit, Biermann a sarit direct la gatul Golf-ului GTI, declarand ca "Se poate sa existe un GTI potrivit pentru circuit, insa nu este cazul unui GTI standard. Este o masina buna, insa dupa doua ture de circuit s-a terminat distractia. Adica, stiti cu totii asta," le-ar fi spus el jurnalistilor australieni.

Hyundai Veloster N

Intrebat la ce anume se refera mai exact atunci cand sugereaza ca Golf-ul GTI s-ar strica atat de repede, neamtul a raspuns "la tot." Desigur, aceste afirmatii nu au ramas fara reactii din partea oficialilor Volkswagen.

Hyundai Veloster N

Michael Bartsch, directorul diviziei australiene, a declarat ca "Se fac afirmatii extraordinare despre niste rivali care nu se afla inca la vanzare. In timp ce si o masina slaba poate transforma o zi pe circuit in ceva special, expertiza si experienta necesara construirii unui GTI sau a unui R - masini care exceleaza si in lumea reala - este ceva mai greu de castigat."

Hyundai Veloster N

Hyundai Veloster N

Hyundai Veloster N

Hyundai Veloster N

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Hyundai Veloster N
mai multe