Francezii de la Renault au anuntat ca renunta la motoarele diesel pana in 2020

Francezii de la Renault au anuntat ca renunta la motoarele diesel pana in 2020
  • Renault intentioneaza sa elimine motoarele diesel din mai multe modele europene
  • Motivul principal ar fi costurile prea mari pentru a atinge noile standarde de emisii poluante
  • Agregatele diesel nu vor disparea de tot din gama, ci se vor gasi in modelele ceva mai scumpe ale constructorului
Distribuie pe Facebook

Constructorul de automobile din Hexagon a declarat recent ca va elimina motoarele diesel de pe majoritatea modelelor sale europene. Motivul principal ar fi costurile mult prea mari pentru a atinge noile standarde de emisii poluante.

Scandalul Dieselgate a lasat urme adanci in piata auto, acolo unde marile companii se straduiesc din ce in ce mai mult sa respecte noile standarde de emisii poluante, care in ultima vreme au devenit mult mai drastice.

Tocmai din aceasta cauza, francezii de la Renault au anuntat recent ca pana in 2020, majoritatea modelelor lor de pe piata europeana nu vor mai avea un motor diesel sub capota. Mai exact, intr-o sedinta care a avut loc la inceputul acestei veri, mai multi oficiali Renault au ajuns la concluzia ca este timpul ca investitiile in dezvoltarea motoarelor diesel ale modelelor mici si non-premium nu isi mai au rostul.

Thierry Bollore, directorul de competitivitate de la Renault, declara in acea sedinta ca "Standardele si metodele de testare mai dure vor creste costurile pana la punctul in care tehnologia diesel va fi scoasa de pe piata." Altfel spus, odata cu introducerea noilor modalitati de testare in 2019, propulsoarele pe motorina nu vor mai fi viabile din punct de vedere financiar.

Totusi, acestea nu vor disparea de tot din gama constructorului francez, ci se vor gasi in continuare sub capota variantelor mai scumpe ale modelului Megane, sau in modelele din partea superioara a gamei, precum Espace.

Va fi interesant de vazut cum vor reactiona clientii marcii franceze, avand in vedere ca mai mult de 60% din cele 1,6 milioane de autoturisme Renault vandute anul trecut in Europa au fost diesel.

Distribuie pe Facebook
mai multe