Renault si Dacia pe lista rusinii. Au cele mai poluante motoare diesel Euro 5 din Uniunea Europeana

Renault si Dacia pe lista rusinii. Au cele mai poluante motoare diesel Euro 5 din Uniunea Europeana
  • Mai mult de 29 de milioane de masini aflate pe strazile Europei depasesc normele de poluare
  • Propulsoarele diesel Euro 5 ale francezilor de la Renault polueaza de 8 ori mai mult decat nivelul maxim admis
  • Acest studiu a scos la iveala ca nu mai putin de 20 de marci depasesc de cel putin trei ori limitele de emisii
Distribuie pe Facebook

Un studiu realizat de organizatia Transport and Environment a scos la iveala ca mai multi constructori mari de automobile au probleme cu emisiile motoarelor diesel Euro 5 si Euro 6. Cele mai poluante dintre acestea le apartin francezilor de la Renault.

Odata cu izbucnirea scandalului Dieselgate, motoarele diesel au devenit tinta principala a diferitelor organizatii care sprijina mediul inconjurator. Desi acest tip de propulsoare sunt testate inainte de punerea in vanzare, rezultatele dintr-un mediu controlat sunt extrem de diferite fata de cele obtinute in conditii normale de trafic.

Asa se face ca in urma celui mai recent studiu realizat de organizatia Transport and Environment a reiesit ca mai mult de 29 de milioane de masini aflate pe strazile Europei depasesc normele de poluare.

In fruntea clasamentului se afla francezii de la Renault, si implicit Dacia, a caror motoare diesel depasesc de aproape 8 ori emisiile maxime de noxe cerute de UE. Urmatoarele in lista sunt modelele celor de la Land Rover, Hyundai si Opel, care depasesc de peste 7 ori aceste norme de poluare.

Lista rusinii include nu mai putin de 20 de marci care depasesc de cel putin trei ori limitele de emisii, iar Volkswagen nu are cum sa nu se regaseasca printre ele. Motoarele nemtilor polueaza in continuare mai mult decat alte 10 companii, dar mai putin decat alte 9.

Motoarele diesel Euro 5 nu ar fi singurele propulsoare "murdare", deoarece in urma studiului a rezultat ca si cele Euro 6 au probleme mari. Si in aceasta categorie cei de la Renault, inclusiv Dacia, se situeaza pe primul loc, dupa ce a iesit la iveala ca motoarele lor polueza de 15 ori mai mult decat este permis. Totusi, cele doua companii impart acest loc cu cei de la Fiat si de la Suzuki, care au obtinut acelasi rezultat.

Ei bine, in cazul motoarelor Euro 6, nemtii de la Volkswagen se descurca mai bine. Studiul a aratat ca acestia au cele mai curate motoare diesel, dar care tot polueaza de aproape doua ori mai mult decat nivelul maxim admis.

Paradoxal insa, niciuna dintre marcile cuprinse in studiul realizat de cei de la Transport and Environment nu incalca legislatia europeana, cata vreme au rezultate optime in timpul testelor oficiale.

Distribuie pe Facebook
mai multe