Francezii taie in carne vie: fara masini diesel si pe benzina pana in 2040

Francezii taie in carne vie: fara masini diesel si pe benzina pana in 2040
  • Franta vrea sa interzica vanzarea de masini diesel sau pe benzina
  • Masura ar putea fi implementata pana in 2040
  • Anuntul a fost facut de ministrul mediului
Distribuie pe Facebook

Ministrul mediului din Franta a anuntat un plan foarte indraznet prin care vrea sa interzica vanzarea de masini cu motoare diesel si pe benzina pana in 2040.

Problema poluarii a fost dintotdeauna importanta, insa parca numai dupa izbucnirea scandalului Dieselgate, marii constructori de automobile si autoritatile au inceput sa faca ceva concret in directia asta.

Astfel, au aparut standarde mult mai drastice pentru emisii, producatorii de masini au fost nevoiti sa-si schimbe strategia din mers, iar clientii au inceput sa fie atrasi de masinile electrice sau hibride. Toate acestea au un impact negativ asupra motoarelor cu combustie interna, pe benzina sau diesel, care putem spune ca isi traiesc ultimii ani.

Probabil cel mai indraznet plan pentru eliminarea definitiva a acestor propulsoare vine din partea Frantei, o tara care gazduieste nu mai putin de trei mari constructori pe teritoriul sau, la care detine deasemenea actiuni (Renault, Peugeot si Citroen).

Anuntul a fost facut de ministrul mediului, Nicolas Hullot, care intentioneaza sa interzica comercializarea masinilor cu motoare diesel si pe benzina pana cel tarziu in 2040. Acesta a precizat ca este constient de impactul negativ pe care il va avea aceasta masura asupra celor trei producatori de automobile, insa nu a specificat daca masinile hibride vor fi exceptate de la aceasta interdictie.

Franta nu este singura tara care taie in carne vie, in contextul in care si norvegienii vor sa aplice o masura similiara, insa cu 15 ani mai devreme. Mai exact, nordicii vor sa introduca incepand din 2025 taxe mai mari pentru rularea prin orase, si sa incurajeze achizitionarea de masini electrice.

Distribuie pe Facebook
mai multe