Gabriela Firea scapa Bucurestiul de aglomeratie. Primaria ar putea deconta doua plinuri de masina pe luna

Gabriela Firea scapa Bucurestiul de aglomeratie. Primaria ar putea deconta doua plinuri de masina pe luna
  • Sistemul de car-sharing functioneaza deja pe drumurile din tara
  • Primaria ar putea deconta echivalentul a doua plinuri pe luna
  • Proiectul va fi analizat in sedinta de joi a Consiliului General
Distribuie pe Facebook

Primaria Capitalei are o noua idee pentru a scapa de aglomeratia si poluarea din Bucuresti: un sistem de car-sharing. Proiectul, deja constestat de mai multi activisti, va fi analizat joi la sedinta Consiliului General.

Gabriela Firea a preluat fraiele Primariei Municipiului Bucuresti in urma cu doi ani, iar printre promisiunile electorale s-au numarat si cateva initiative care aveau sa reduca aglomeratia si poluarea din capitala.

In tot acest timp insa, aceste initiative au ramas la stadiul de idei, sau mai rau, cele implementate nu au functionat. Asa se face ca in 2018, Bucurestiul este inca unul dintre cele mai aglomerate orase din lume si cea mai aglomerata capitala europeana.

Primaria are acum o noua idee pentru a scapa de aglomeratie si ii indeamna pe soferi sa isi imparta masinile cu alti bucuresteni care au acelasi drum. Pe scurt, un serviciu de car-sharing care functioneaza deja cu succes pe drumurile din tara. Sistemul presupune lansarea unor anunturi si inscrierea amatorilor pentru cursele care le convin.

Ca sa incurajeze aceasta practica, autoritatile se ofera sa deconteze echivalentul a doua plinuri de carburant pe luna (in limita a 500 de lei pe luna) celor care se inscriu in acest program si sunt de acord sa ia in masina lor vecini, amici, cunoscuti sau chiar oameni pe care nu i-au mai vazut in viata lor dar cu care au un traseu comun.

Proiectul va fi analizat joi la sedinta Consiliului General. Acesta a generat deja reactii printre activisti, care sunt de parere ca ideea Primariei nu va functiona.

"Nu inteleg cum o sa se aplice aceasta masura! O sa se instituie o politie a ridesharing-ului in Bucuresti? Nu face decat sa puna un fel de pansament peste ceea ce, de fapt, este cancerul Bucurestiului: poluarea si congestia urbana," este de parere Irina Zamfirescu, voluntar OPTAR.

In cadrul aceleiasi sedinte se va vota si infiintarea sistemului municipal de car-sharing, dotat cu masini ecologice care sa fie folosite pentru deplasarea prin Capitala.

Distribuie pe Facebook
mai multe