Gata cu cozile pe Valea Prahovei? Am putea circula pe un tronson al autostrazii Comarnic - Brasov pana la finalul anului

Gata cu cozile pe Valea Prahovei? Am putea circula pe un tronson al autostrazii Comarnic - Brasov pana la finalul anului
  • Lotul 5 ar putea fi dat in folosinta pana la finalul anului
  • A fost asternut stratul de uzura pe o mare parte din acest lot
  • Inclus in cei 45 de kilometri de autostrada promisi de MT
Distribuie pe Facebook

Potrivit reprezentantilor Asociatiei Construim Romania (ASCORO), lotul 5 al autostrazii Comarnic - Brasov ar putea fi terminat si dat in folosinta pana la finalul anului 2020.

Cozile de pe Valea Prahovei care se intind pe kilometri intregi nu mai sunt deloc o surpriza. Toti soferii care tranziteaza statiunile montane iau deja, din obisnuinta, in calcul si timpul cat vor sta la intrarea in Comarnic sau la Busteni.

O autostrada Comarnic - Brasov ar fi singura varianta pentru a scoate traficul de pe acest tronson de drum, insa in ciuda promisiunilor tuturor partidelor care s-au perindat pe la conducere in ultimii 30 de ani, aceasta nu a fost construita nici pana in ziua de azi.

Lucrurile par sa se miste acum in directia buna. Lotul 5 Rasnov - Cristian si Drum de Legatura, cu o lungime totala de 10 km - din care 6.3 km autostrada si 3.7 km drum national la 4 benzi cu separator median - ar putea fi terminat si dat in folosinta pana la finalul acestui an.

Contractul pentru proiectarea si executia acestui tronson a fost semnat in 2017 cu Asociatia Alpenside - Specialist Consulting, pentru suma de 118 milioane de lei.

Potrivit reprezentantilor Asociatiei Construim Romania, care au si postat un clip video de pe santier, "Stratul de uzura a fost asternut deja pe mare parte din acest lot, au fost montati parapetii si s-au trasat premarcajele. La ultima portiune, dintre DN 73A si DN 73, care include si pasajul peste DN73A si calea ferata, se lucreaza la finalizarea ridicarii terasamentului precum si stabilizarea balastului."

In urma discutiilor avute cu reprezentantii constructorului, daca viitoarele conditii meteo vor fi favorabile, lucrarile pot fi terminate intr-o luna astfel ca portiunea de drum are sanse mari sa fie data in folosinta pana la finalul anului.

De altfel, lotul Rasnov - Cristian este inclus in cei 45 de kilometri de autostrada pe care Ministrul Transporturilor i-a promis ca fiind dati in folosinta pana la finalul anului.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 23 Octombrie 2020