Gata, este oficial! Francezii au cumparat Opel

Gata, este oficial! Francezii au cumparat Opel
  • PSA au cumparat Opel si Vauxhall de la General Motors
  • Americanii primesc pe cele doua marci 2.2 miliarde de euro
  • Grupul francez va deveni al doilea cel mai mare producator din Europa
Distribuie pe Facebook

Zvonurile potrivit carora grupul PSA ar dori sa preia marca germana de la General Motors s-au materializat in cursul acestei dimineti.

La mijlocul lunii februarie a anului 2017, mai multe surse citate de publicatia Bloomberg anuntau pregatirea unei lovituri de proportii la nivelul industriei auto.

Potrivit materialului in cauza, oficialii grupului PSA discutau impreuna cu omologii lor americani din cadrul General Motors o posibila achizitionare a marcii Opel.

Aproximativ trei saptamani mai tarziu de la aparitia stirii cu pricina, negocierile dintre cei doi giganti au ajuns la final, iar concluzia... nu este deloc surprinzatoare.

Francezii de la Peugeot si Citroen au cumparat compania din Russelsheim si, odata cu aceasta, divizia britanica Vauxhall pentru suma de 2.2 miliarde euro.

In urma tranzactiei, PSA devine al doilea cel mai mare constructor de masini din Europa, cu o cota de piata de 17%, prima pozitie fiind ocupata de Grupul VW.

De cealalta parte, General Motors paraseste in formatie completa Batranul Continent, la cativa ani dupa a renuntat sa mai vanda aici modelele Chevrolet.

Nu este insa exclus ca la un moment dat americanii sa revina cu un concurent pentru Ford, Renault, Volkswagen si, de ce, Opel, Peugeot sau Citroen.

Interesant de vazut este, de asemenea, si cum vor evolua automobilele din Russelsheim dupa ce marca germana va ajunge in mainile francezilor.

Stim, pentru moment, ca PSA nu are de gand sa concedieze pe nimeni; ba dimpotriva: oficialii grupului planuiesc readucerea companiei Opel pe profit.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 6 Martie 2017