General Motors a semnat o alianta cu Peugeot

General Motors a semnat o alianta cu Peugeot
General Motors si PSA Peugeot Citroen au semnat miercuri un document care prevede formarea unei aliante globale, care le va permite celor doua companii sa isi eficientizeze activitatile economice.
Distribuie pe Facebook
Documentul a fost semnat de Dan Akerson, presedinte si director general executiv al GM, si de Philippe Varin, presedinte al consiliului de conducere al PSA. General Motors urmeaza sa cumpara un pachet de 7% din actiunile PSA.
La nivel global, va fi creata o societate mixta pentru achizitii de servicii si produse in valoare de 125 de miliarde de dolari pe an. Se estimeaza ca, pe termen de cinci ani, atat GM, cat si PSA, vor economisi anual circa doua miliarde de dolari. Pana in 2016, cele doua grupuri vor dezvolta si vor lansa impreuna un prim automobil.
"In prima faza, GM si PSA Peugeot Citroen intentioneaza sa se axeze pe automobile mici si medii, MPV-uri si crossovere. Companiile iau in calcul dezvoltarea unei noi platforme comune pentru vehicule cu emisii scazute. Primul vehicul pe platforma comuna este asteptat pe piata pana in 2016", se arata intr-un comunicat de presa comun.


Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 1 Martie 2012