Guvernul scumpeste rovinietele pentru vehiculele cu masa mai mare de 3.5 tone

Guvernul scumpeste rovinietele pentru vehiculele cu masa mai mare de 3.5 tone
  • Guvernul modifica pretul rovinietelor pentru vehiculele cu masa mai mare de 3.5 tone
  • Taxa de drum va costa intre 11 si 1.210 euro in functie de categoria masinii si perioada de valabilitate
  • Pretul pentru vehiculele de transport persoane sau marfa MTMA de pana la 3,5 tone raman neschimbate
Distribuie pe Facebook

Guvernul Romaniei a adus modificari si completari OUG 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale, astfel ca rovinietele pentru vehiculele cu o masa mai mare de 3.5 tone se scumpesc.

Pasul urmator este trimiterea in Parlament a proiectului de lege spre dezbatere si adoptare, iar mai apoi urmeaza ca noile tarife sa intre in vigoare in termen de 60 de zile de la data publicarii legii in Monitorul Oficial. Este important de stiut ca tarifele achitate ulterior intrarii in vigoare a noii modificari raman valabile.

Guvernul a fost intr-un fel fortat sa ia aceste masuri din cauza procedurii de infringement deschisa de Uniunea Europeana pentru faptul ca Romania nu a transpus in legislatia nationala prevederile Directivei 2011/76/UE pana la 16 octombrie 2013. Tarifele pentru vehiculele de transport persoane sau pentru transport marfa cu masa totala maxima autorizata de pana la 3,5 tone raman neschimbate.

In cazul vehiculelor de transport marfa cu MTMA mai mare de 3,5 tone si mai mica sau egala cu 7,5 tone, rovinieta pentru o zi urmeaza sa coste 11 euro, pentru o saptamana 27 de euro, pentru o luna 55 de euro, iar pentru un an 550 de euro. Pentru autovehiculele din categoria D, in afara de rovinieta pentru o zi care va fi 11 euro si cea pentru un an 635 de euro, pretul va scadea, astfel ca pentru 7 zile va fi 31 de euro, pentru o luna 63 de euro, iar pentru 3 luni 180 de euro.

Pentru autovehiculele din categoria E, taxa de drum va fi de 11 euro pe zi, pentru o saptamana 36 de euro, pentru o luna 72 de euro, iar pentru 3 luni 205 euro. Tariful pentru un an va ramane acelasi, respectiv 720 de euro. Pentru cele din categoria F, pretul rovinietei pentru o zi ramane tot 11 euro, iar cea pentru un an tot 1.210 euro. In privinta celorlalte perioade, tarifele scad. Pentru 30 de zile, rovinieta va costa 121 de euro, iar pentru 3 luni 350 de euro.

Distribuie pe Facebook
mai multe