Harta Mortii din Bucuresti: cele mai periculoase intersectii in care accidentele au luat vieti

Harta Mortii din Bucuresti: cele mai periculoase intersectii in care accidentele au luat vieti
  • 422 de morti in ultimii 6 ani
  • 400 de raniti in 2016
  • Cauza principala, traversarea neregulamentara
Distribuie pe Facebook

Din pacate, Romania este tara cu cele mai multe accidente grave pe cap de locuitor in cursul unui an. Iar Bucurestiul face parte din aceasta statistica, avand cateva intersectii cu adevarat periculoase.

In 2016 au avut loc 500 de accidente grave in Bucuresti, in urma carora au ramas 400 de oameni raniti si 66 si-au pierdut viata. In capitala au fost semnalate si marcate drept periculoase 4 intersectii, locuri in care au murit oameni si numarul accidentelor a fost mare.

Pe primul loc al acestui top nefericit se afla intersectia Barbu Vacarescu - Fabrica de Glucoza. Aici s-au intamplat in 2016 5 accidente grave soldate cu 8 raniti. Principala cauza, conform Politiei Rutiera, a fost neacordarea de prioritate pentru pietoni.

Urmatoarea pozitie este ocupata de intersectia Mihai Eminescu - Str. Toamnei. O intersectie mica, dar aici au fost 8 accidente soldate cu noua persoane. Tot neacordarea de prioritate din partea soferilor este principala cauza.

Urmeaza intersectia Stefan cel Mare - Lizeanu, o locatie in care multi pietoni traverseaza prin loc nepermis, mai ales ca acolo este si refugiu de tramvai. In aceasta zona, anul trecut au fost trei accidente soldate cu un deces.

Bulevardul Energeticienilor este o alta zona periculoasa din Bucuresti, pentru ca aici au fost lovite 3 persoane in 2016, direct pe trecerea de pietoni, iar dintre aceste victima una si-a pierdut viata. Vina a fost in totalitate a soferilor in aceste cazuri.

Soseaua Alexandriei cu Antiaeriana si zona Grozavesti a Splaiului Independentei se afla in topul zonelor cu risc mare. Pentru ca aici au avut loc, in total, 17 accidente soldate cu 23 de raniti. In aceste situatii, cauza principala a fost neacordarea de prioritate altor vehicule, adica ranitii se aflau in masini.

In Bucuresti, in ultimii 6 ani, au avut loc 4436 accidente grave cu 4262 raniti si 422 de persoane decedate. Cauza principala a fost mereu traversarea neregulamentara, neacordrea de prioritate pietonilor si vehiculelor, dar si viteza excesiva.

Distribuie pe Facebook
mai multe