Honda continua seria succeselor. Civic Type R este regele masinilor cu tractiune fata de pe Silverstone

  • Civic Type R a mai doborat un record de circuit
  • Performanta a avut loc pe Silverstone
  • La volan s-a aflat campionul din BTC, Matt Neal
Distribuie pe Facebook

Honda continua seria recordurilor de circuit cu Civic-ul Type R de ultima generatie. Dupa Nurburging, Magny Cours si Spa Francorchamps, a venit momentul altui circuit legendar sa se inchine in fata modelului nipon. Este vorba despre celebrul Silverstone.

Anul trecut, Honda Civic Type R a devenit cea mai rapida masina de serie cu tractiune fata de pe legendara bucla nordica a circuitului Nurburgring, pe care a parcurs-o in 7 minute si 43.8 secunde.

Honda Civic Type R record pe Silverstone

De-atunci, constructorul nipon de automobile a mai stabilit cateva recorduri pe unele dintre cele mai emblematice circuite din Europa in cadrul proiectului Type R Challenge. Primul a fost Magny Cours din Franta, cu pilotul din WTCR Esteban Guerrieri la volan (2:01.510).

Honda Civic Type R record pe Silverstone

A urmat mai apoi celebrul Spa Francorchamps din Belgia, cunoscut mai ales pentru virajul in urcare Eau Rouge dar si pentru linia dreapta care iti permite sa atingi viteze ametitoare. Cu Bertrand Baguette la volan, Civic-ul Type R a parcurs cei 7 kilometri in 2:53.720, un nou record pentru masinile cu tractiune fata.

Honda Civic Type R record pe Silverstone

Cu cateva zile ramase pana la Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii, Honda a venit la Silverstone pentru a-si trece o noua performanta in cont. Si a reusit, desigur. De trei ori castigator al Campionatului Britanic de Turisme, pilotul Matt Neal s-a urcat la volanul hot-hatch-ului nipon si a "zburat" pe Silverstone in 2:31.320.

Honda Civic Type R record pe Silverstone

"Adevaratul avantaj al Civic-ului Type R l-am regasit cel mai bine in virajele rapide - stabilitatea, este rezultatul combinat al pachetului aerodinamic si al suspensiei avansate. In viraje ca si Copse sau Stowe sau la finalul liniei drepte Hangar, poti sa ai o viteza de intrare foarte mare in deplina siguranta" a precizat Neal.

Honda Civic Type R record pe Silverstone

Proiectul Type R Challenge presupune doborarea a 5 recorduri de circuit, iar pentru urmatoarele doua, niponii au apelat la fostul campion de Formula 1 Jenson Button si la fostul pilot al echipei de F1 Jordan, Tiago Monteiro.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Honda Civic Type R record pe Silverstone
mai multe