Ia-ti gandul de la tapiteria din PIELE. 5 motive pentru care este de-a dreptul enervanta si nesanatoasa

Ia-ti gandul de la tapiteria din PIELE. 5 motive pentru care este de-a dreptul enervanta si nesanatoasa
  • Pielea se incinge prea tare vara
  • Este foarte rece iarna
  • Un interior din piele este pretentios
Distribuie pe Facebook

Tapiteria din piele este o dotare pe care foarte multi o cauta la o masina, insa daca nu ai asa ceva in masina ta, poti sa stai linistit, nu este nicio tragedie. Mai mult decat atat, te poti considera norocos pentru ca ai mai putina bataie de cap.

Si vorbesc foarte serios. De-a lungul timpului, producatorii de automobile si chiar si prietenii ne-au bagat in cap ideea ca tapiteria din piele este sinonima cu luxul si ca daca ai scaunele masinii imbracate in material textil inseamna ca masina ta este ieftina. Nimic mai fals.

Da, sunt de acord ca arata foarte bine, insa nu doar aspectul interiorului ar trebui sa ne intereseze atunci cand cumparam o masina. Asadar, sa trecem in revista cinci motive pentru care tapiteria din piele nu este altceva decat o manevra de marketing care ii face pe multi sa scoata mai multi bani din buzunar.

1. Pielea se incinge al naibii de tare vara

Interior din piele

Mai ales daca vorbim despre o tapiterie din piele neagra. Si nici nu trebuie sa lasi neaparat masina in bataia directa a soarelui pentru ca temperatura tapiteriei sa ajunga la peste 50 de grade Celsius.

In cel mai bun caz, un scaun incins poate crea disconfort dar in cel mai rau se poate ajunge chiar si la arsuri locale.

Desigur, constructorii de automobile au incercat sa combata acest fenomen cu scaunele si bancheta ventilata, insa aceasta dotare este cam scumpa si nu toate masinile o au.

2. Iarna zici ca stai direct pe gheata

Interior din piele

Daca vara se incinge, iarna este foarte rece. Si putine lucruri sunt mai enervante decat un scaun de masina rece intr-o dimineata cu temperaturi negative. Sa ti-o zic pe aia dreapta, pielea este buna doar doua anotimpuri: toamna si primavara. Si in noptile calde de vara.

Producatorii de automobile au intervenit si in aceasta problema cu incalzirea in scaune, dar de ce sa platesti in plus pentru o situatie pe care o puteai evita de la inceput?

3. Un interior de piele miroase foarte bine

Interior din piele

Nimic mai fals. De fapt nu pielea miroase, ci chimicalele cu care a fost tratata.

Cu siguranta te-ai urcat intr-un BMW sau un Mercedes din anii 2000, cu interior din piele, si te-ai indragostit de mirosul specific al fiecaruia dintre constructori. Da, toti am fost in aceasta situatie. Numai ca tu de fapt te-ai indragostit de solutiile cu care BMW si Mercedes trateaza pielea, pentru ca in stare bruta acest material nu miroase tocmai frumos.

4. Un interior din piele este pretentios

Interior din piele

Acesta este un adevar. Comparativ cu o tapiterie din material textil, pe care o cureti periodic cu aspiratorul clasic sau cu cel cu aburi, tapiteria din piele necesita mai multa atentie si mai multe produse de intretinere.

In plus, daca nu o cureti o lunga perioada de timp vor aparea urmele de uzura din cauza prafului, sudorii si a mizeriei in general. Tot cu timpul pielea se intareste si vor aparea crapaturi din ce in ce mai mari.

Interior din piele

Ca sa nu mai vorbim de culorile deschise, cum ar fi bejul sau chiar albul care se pot murdari inclusiv de la blugii pe care ii porti.

5. Nu toata pielea din interiorul unei masini este "reala"

Presiunile organizatiilor care protejeaza animalele dar si dorinta de a reduce cat mai mult costurile i-au facut pe unii constructori de automobile sa caute alternative la tapiteriile din piele naturala.

Interior din piele

Vorbim aici despre asa numita piele sintetica, sau piele ecologica daca vrei. Nu este nimic altceva decat un material sintetic, plastic sau poliuretan. Pana si producatorii premium precum BMW, Audi sau Mercedes folosesc asa ceva la modelele aflate in partea inferioara a gamei.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Interior din piele
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 30 Ianuarie 2019