Iar au gasit tapi ispasitori. Volkswagen sustine ca unii angajati stiau de testele efectuate pe maimute

Iar au gasit tapi ispasitori. Volkswagen sustine ca unii angajati stiau de testele efectuate pe maimute
  • Volkswagen recunoaste ca unii angajati erau la curent cu aceste teste
  • Nemtii s-au delimitat de testarile pe oameni
  • Seful grupului de relatii externe si-a asumat intreaga raspundere
Distribuie pe Facebook

Gigantul german Volkswagen a recunoscut ca unii angajati stiau de testele efectuate pe maimute pentru analizarea efectelor emisiilor motoarelor diesel. Seful grupului de relatii externe s-a autosuspendat din functie si si-a asumat intreaga responsabilitate pentru teste.

Dupa ce au patat istoria auto moderna cu scandalul Dieselgate, nemtii de la Volkswagen se vad tarati intr-un nou taraboi, alaturi de conationalii de la BMW si Mercedes-Benz.

Mai exact, la inceputul acestei saptamani a iesit la iveala ca cei trei producatori de automobile au fondat in anul 2007 un grup de cercetatori, botezat EUGT, care a testat efectele emisiilor diesel pe oameni si maimute.

Oficialii brand-ului din Wolsfburg au emis un comunicat de presa prin intermediul caruia se delimiteaza de testele efectuate pe oameni si isi cer scuze pentru finantarea studiului din 2014 efectuat pe 10 maimute, pentru identificarea efectelor emisiilor motoarelor diesel.

Chiar daca mai marii companiei nu stiau de aceste proceduri (desi exista e-mail-uri care sustin contrariul), Volkswagen sustine ca unii angajati erau la curent cu testele desfasurate pe maimute. Nemtii nu i-a nominalizat explicit, insa au mentionat ca fac parte din divizia de dezvoltare tehnica, din departamentul juridic si din filiala Volkswagen America.

In tot acest timp, Thomas Steg, seful grupului de relatii externe, s-a autosuspendat din functie si si-a asumat intreaga responsabilitate pentru teste. "Domnul Steg a declarat ca isi asuma intreaga raspundere. Ii respect decizia," a precizat Matthias Muller, CEO-ul Volkswagen.

La fel de taios a fost si Hans Dieter Poetsch, presedintele consiliului de administratie al VW, care a declarat ca "Voi face tot ce este posibil pentru ca aceasta problema sa fie investigata in detaliu. Cine este responsabil trebuie facut sa plateasca."

Distribuie pe Facebook
mai multe