Idei pentru d-na Firea: o capitala europeana introduce taxa zilnica pentru masinile vechi

Idei pentru d-na Firea: o capitala europeana introduce taxa zilnica pentru masinile vechi
  • 10 Lire este valoarea taxei noi
  • Si Bucurestiul cocheteaza cu aceeasi idee
  • 7-18, orele in care e obligatorie taxa
Distribuie pe Facebook

Una din marile capitale ale Europei a introdus o taxa de poluare zilnica pentru masinile vechi. E vorba de masinile fabricate inainte de 2006 care, de acum inainte, sunt obligate sa achite evhivalentul a 50 de lei pe zi daca vor sa circule in oras.

Cum ar fi daca d-na Gabriela Firea i-ar taxa pe soferii din Bucuresti cu cate 50 de lei zilnic ca sa se plimbe prin capitala Romaniei? Cam asa a facut Primaria din Londra, un oras putin mai evoluat, mai civilizat, mai bogat si mai educat ca Bucurestiul. In acest oras exista deja o taxa de aglomeratie in valoare de 11,5 Lire pe care sunt nevoiti sa o achite toti soferii care circula in centrul orasului. La aceasta se va mai adauga o taxa suplimentara de 10 Lire pentru condusul masinilor vechi in oras.

Regula noua se aplica tuturor autovehiculelor fabricate inainte de 2006 si care nu corespund normei de poluare Euro 4. Cu alte cuvinte, daca esti un roman detinator de masina mai veche de 2006 si care lucrezi in Londra, trebuie sa achiti in fiecare zi circa 21 de Lire doar ca sa ai acces in centru. Asta inseamna ceva mai mult de 100 de lei pentru fiecare zi.

Taxa este pentru masinile care vor sa intre in Londra intre orele 7-18 si vine la pachet cu o serie de exceptii. Printre ele se numara automobilele de interventii, cele de transport persoane, electrice si asa mai departe.

Ar fi interesant de vazut cand o sa regasim si in Bucuresti o taxa similara. Nu demult, Guvernul PSD anunta ca introduce pentru Bucuresti o noua taxa menita sa inlocuiasca taxa auto veche, numita si Timbru de Mediu. Insa ca multe alte bazaconii, se pare ca si acest nou bir a fost dat uitarii. Insa foamea de incasari e mare, asa ca trebuie sa ne asteptam in curand si la taxarea masinilor care au drum prin centrul Bucurestiului. Doar nu degeaba credeti ca au aparut semnele cu "Inel Central", nu?

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 23 Octombrie 2017