In urma cu doi ani nici nu voia sa auda de asa ceva. Acum, seful FCA confirma lansarea unui SUV Ferrari

In urma cu doi ani nici nu voia sa auda de asa ceva. Acum, seful FCA confirma lansarea unui SUV Ferrari
  • Ferrari va lansa pana la urma un SUV
  • Informatia a fost confirmata de seful FCA
  • Va rivaliza cu noul Lamborghini Urus
Distribuie pe Facebook

Sergio Marchionne, directorul general al gigantului Fiat Chrysler Automobiles, a confirmat in cadrul Salonului Auto de la Detroit lansarea unui SUV Ferrari. In urma cu doi ani, acelasi oficial nici nu voia sa auda de asa ceva.

Tot mai multi constructori de automobile, unii la care nici te-ai fi asteptat, profita la maxim de popularitatea SUV-urilor si includ asa ceva in gama de modele oferite clientilor. Asa se face ca Maserati a lansat cu ceva timp in urma Levante, Alfa Romeo il are pe Stelvio, englezii de la Rolls-Royce sunt asteptati sa-l prezinte pe Cullinan iar italienii de la Lamborghini doar ce au dezvaluit noul Urus.

In tot acest timp, constructorul de la Maranello a preferat sa pastreze tacerea in ceea ce priveste acest subiect, ba chiar de multe ori oficialii negau vehement lansarea unui viitor SUV. Chiar Sergio Marchionne sustinea in urma cu doi ca "Ar trebui sa ma impuscati inainte" ca Ferrari sa dezvolte un astfel de vehicul.

Intre timp, oficialul a analizat mai bine problema si a ajuns la concluzia ca un SUV ar fi o oportunitate excelenta pentru marca italiana, care pana la finalul acestui an isi va plati toate datoriile. Astfel, Marchionne a confirmat lansarea unui SUV care sa poarte emblema Calutului Cabrat, in cadrul Salonului Auto de la Detroit.

Acesta a declarat totusi ca noul model "va arata asa cum trebuie sa arate un Ferrari de acest gen si mai mult decat atat, se va conduce ca unul."

Marchionne a sugerat chiar si rivalul viitorului SUV, care "nu va fi construit pentru a se bate cu Porsche." Atunci cu cine isi va disputa suprematia pentru segmentul SUV-urilor sport? Iti spunem noi daca nu te-ai prins deja: cu noul Lamborghini Urus.

Un alt producator de automobile care urmeaza sa lanseze un astfel de vehicul, si la care nu ne-ai fi asteptat, este Lotus. Informatia a fost confirmata recent de seful companiei, care a mai specificat si ca acesta va fi asamblat la uzinele Geely din China.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 17 Ianuarie 2018