Inapoi in timp: Cand Volvo vindea un break cu motor in cinci pistoane, tunat de Porsche

Inapoi in timp: Cand Volvo vindea un break cu motor in cinci pistoane, tunat de Porsche
  • In urma cu doua decenii si jumatate, Volvo vindea un break cu motor de 2.3 litri si 243 CP sub capota
  • Succesorul modelului 850 T-5R a venit doar un an mai tarziu, cu si mai multa putere in meniu
  • Atat 850 T-5R, cat si 850 R au fost oferite inclusiv intr-o varianta de caroserie cu patru portiere
Distribuie pe Facebook

Chiar daca si-a creat un renume ca producator al celor mai sigure masini de pe planeta, Volvo a oferit de-a lungul timpului inclusiv emotie prin design sau... performanta cu ajutorul nemtilor de la Porsche.

Pentru o simpla masina de familie, vechiul Volvo 850 T-5R a avut extrem de multe de oferit. Iar acum nu ne referim nici pe departe la capacitatea de incarcare a portbagajului sau spatiile de depozitare la interior.

Lansat pe piata in urma cu aproape doua decenii si jumatate, chiar la mijlocul anilor '90, break-ul suedez a uimit o lume intreaga in special prin performantele sale. 243 de cai putere pentru o caroserie cu cinci usi?

Echipat cu un motor turbo in cinci pistoane, de 2.3 litri si cu anumite componente modificate de Porsche, automobilul in cauza s-a vandut ca painea calda. Aproape la fel repede ca timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h.

Si chiar daca o astfel de decizie nu se afla in plan, succesul inregistrat de modelul 850 T-5R i-a facut pe cei de la Volvo sa vina 12 luni mai tarziu, in 1996, cu un 850 R - disponibil la randul lui cu patru sau cinci portiere.

Nimeni nu isi mai aduce insa astazi aminte ca a existat si o versiune sedan. In memoria colectivitatii a ramas doar varianta break: cate masini de familie se puteau lauda in urma cu doua decenii si jumatate cu...

... un motor capabil sa produca acum 250 CP? Si mai ales in lipsa unei caroserii tipatoare, formele patratoase ale celebrului 850 R (dar si ale mai vechiului 850 T-5R) transformandu-l intr-un candidat de seama pentru titlul de sleeper-ul perfect.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 11 Februarie 2019