Inca o masina renunta la oglinzile laterale pentru camere video. Se vinde in EUROPA si concureaza cu Seria 5 si E-Class

Inca o masina renunta la oglinzile laterale pentru camere video. Se vinde in EUROPA si concureaza cu Seria 5 si E-Class
  • Dotare optionala
  • Imaginea afisata pe display-uri de 5 inch
  • Costa 1.895 de euro
Distribuie pe Facebook

Tehnologia Digital Side-view Monitor de la Lexus, sau cu alte camerele video care inlocuiesc oglinzile laterale conventionale, este disponibila si in Europa pentru modelul ES300h.

In urma cu doi ani, japonezii de la Lexus le-o lua inainte nemtilor de la Audi - care erau pe punctul de a prezenta SUV-ul electric e-tron- si lansau prima masina cu camere video pe post de oglinzi. Este vorba despre sedanul ES iar tehnologia botezata Digital Side-view Monitor a fost disponibila initial numai pe piata din Japonia.

Lexus Digital Side-view Monitor

Acum, si clientii din Europa isi pot echipa Lexus-ul ES300h cu aceasta dotare optionala, care costa 1895 de euro sau 1600 de lire sterline, in functie de piata. In Marea Britanie, spre exemplu, este disponibila pe nivelul de echipare Takumi.

Lexus Digital Side-view Monitor

Pe langa faptul ca nu afecteaza mai deloc vizibilitatea, sistemul Digital Side-view Monitor are si alte avantaje. De exemplu, elimina complet unghiurile moarte atunci cand virezi sau mergi in marsarier iar carcasele mult mai aerodinamice reduc zgomotul produs de vant atunci cand masina ruleaza pe autostrada sau la viteze mari. In plus, carcasele incorporeaza un sistem de incalzire si nu sunt vulnerabile la ploi sau zapada.

Lexus Digital Side-view MonitorLexus Digital Side-view Monitor

Imaginile surprinse de cele doua camere sunt afisate pe doua display-uri cu diagonala de 5 inch, montate la baza montantului A. Sistemul include, deasmenea, un senzor care reduce automat stralucirea farurilor pe timp de noapte dar si un asa-numit Blind Spot Monitor.

Lexus Digital Side-view Monitor

Actuala generatie Lexus ES a debutat in 2018 iar in Romania porneste de la 50.000 de euro. Sedanul japonez poate fi comandat in cinci niveluri de echipare iar versiunea de top ES300h Luxury costa cel putin 66.605 euro. Singura motorizare disponibila este una hibrid - motor pe benzina de 2.5 litri si motor electric- care dezvolta in total 218 cai putere.

Lexus Digital Side-view Monitor

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Lexus Digital Side-view Monitor
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 12 Februarie 2020