Inca o palma data nemtilor. Lexus lanseaza prima masina cu camere pe post de oglinzi si bate Audi

Inca o palma data nemtilor. Lexus lanseaza prima masina cu camere pe post de oglinzi si bate Audi
  • Lexus anunta sistemul Digital Outer Mirrors pentru noul ES
  • Vorbim despre tehnologia camerelor video pe post de oglinzi
  • Disponibilitatea este limitata initial la piata din Japonia
Distribuie pe Facebook

In timp ce nemtii de la Audi au facut mare tam-tam pe acest subiect, sefii Lexus au preferat sa vorbeasca mai putin si sa realizeze mai multe. Asa se face ca prima masina de serie cu camere pe post de oglinzi nu mai vine de la o companie europeana, ci de la un producator asiatic.

Intr-o miscare absolut surprinzatoare, Lexus a devenit prima companie producatoare de masini din lume care include mult anticipata tehnologie a camerelor video pe post de oglinzi retrovizoare in dotarea unui model de serie.

Este vorba chiar despre noul ES, care va oferi sistemul Digital Outer Mirrors - acompaniat de doua ecrane color, de cinci inch fiecare, montate in partea inferioara a montantilor frontali - incepand chiar cu luna octombrie a acestui an.

Primul model de serie care foloseste camere video pe post de oglinzi retrovizoare va fi comercializat initial doar pe piata auto din Japonia, insa disponibilitatea va creste de indata ce tehnologia respectiva va primi unda verde si in alte tari.

Cat despre avantajele sistemului Digital Outer Mirrors, ei bine... exista atat unele directe - precum cresterea vizibilitatii, cat si unele directe - asa cum sunt reducerea coeficientului aerodinamic, respectiv imbunatatirea consumului de carburant.

Revenind la cea mai noua generatie a modelului Lexus ES, aceasta a debutat oficial in urma cu numai cateva luni, in doua versiuni de motorizare: un 350 cu motor pe benzina si, dupa cum o sugereaza denumirea sa, un 300h cu propulsie hibrida.

La final, in loc de incheiere, tinem sa reamintim ca de tehnologia camerelor video pe post de oglinzi retrovizoare se va bucura si mult anticipatul Audi e-tron, primul automobil complet electric din istoria de peste un secol a companiei germane.

Lexus ES cu Digital Outer Mirrors

Lexus ES cu Digital Outer Mirrors

Lexus ES cu Digital Outer Mirrors

Lexus ES cu Digital Outer Mirrors

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Lexus ES cu Digital Outer Mirrors
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 13 Septembrie 2018