Iti poate salva viata, insa de multe ori o ignori. Povestile care te vor face sa porti centura

Iti poate salva viata, insa de multe ori o ignori. Povestile care te vor face sa porti centura
Politia Romana deruleaza o noua campanie prin intermediul careia atrage atentia asupra nepurtarii centurii de siguranta.
Distribuie pe Facebook

Denumita Supravietuitorii, aceasta spune povestea scaunelor care au scapat nevatamate din accidente grave pentru ca soferii sau pasagerii lor au ales sa poarte centura peste spatar.

Aceleasi scaune pot fi "admirate" inclusiv in cadrul unei expozitii organizate pe parcursul a 39 de zile, in marile orase ale Romaniei, dupa cum urmeaza:

  • 7 iulie - 18 iulie, Bucuresti;
  • 19 iulie - 25 iulie, Constanta;
  • 26 iulie - 1 august, Iasi;
  • 1 august - 8 august, Brasov;
  • 9 august - 14 august, Cluj;
  • 15 august - 21 august, Timisoara.

Exista inclusiv o versiune digitala a evenimentului cu pricina, disponibla la adresa supravietuitori.ro, insa poti regasi si in randurile de mai jos cateva dintre povestile care te vor face sa porti centura de siguranta de acum incolo.

Poze Scaune

Marele protejat

Scaun extras din epava unei masini autoutilitare

Locul accidentului: Craiova

Iarta-mi aspectul neingrijit. Dar, deh, de cand cu accidentul... asa am ramas. Masina in care stateam a lovit mai intai o masina mica, apoi a intrat intr-o casa. Marian, soferul, mai avea o singura livrare, la numai 4 km distanta. Aproape! Numai ca intarziase livrarea cu o jumatate de ora. Oricum, el era pe graba mereu. Tot timpul avea livrari! Urca, da-te jos, urca, da-te jos! Si tot asa. E obositor sa cuplezi si sa decuplezi centura de zeci de ori pe zi. Asa ca era mereu trasa peste spatarul meu. Tot timpul. Eram protejat chiar si in parcare. Dar Marian? S-a dus. Pe niciun drum, in mare graba.

Poze Scaune

Eroul cu centura

Scaun extras din epava unui bolid de lux

Locul accidentului: judetul Giurgiu

Domnul Mihai, cum ii spuneau toti apropiatii, avea multe afaceri. Toata ziua umbla cu masina pe la diferiti parteneri. Era mereu imbracat la patru ace si vorbea la telefon, conectat prin boxele masinii. Era bine echipat. La fel si masina. Masina mare, airbaguri performante. Da, era o masina solida in care nimeni nu purta centura. Toti mizau pe robustetea masinii si pe abilitatle lui Mihai, sofer cu zeci de mii de km la bord. Pana intr-o zi... cand am intrat intr-o depasire. Ne-am trezit brusc cu o alta maaina care venea din sens opus. Mihai a evitat-o, tragand stanga de volan si am intrat intr-o casa. In directia aia s-a dus si Mihai. Si nu s-a mai intors.

Poze Scaune

Favoritul unui pasager

Scaun extras din epava unui automobil de tip 4X4

Locul accidentului: DN1

Pe soferul meu il chema Gelu. Avea 25 de ani si cam tot atatea mii de km parcursi cu masina din care am fost scos. N-am facut noi multe drumuri impreuna, dar apucasem sa ma atasez de el. Emotional, desigur, pentru ca fizic nu ne lega nici macar centura de siguranta. Eu o purtam mai mereu. Accidentul s-a produs intr-o duminica seara, imediat dupa ce o lasase pe mama lui acasa. El conducea, iar iubita lui, in dreapta, fredona o melodie. La un moment dat, am auzit o bubuitura in spate. Am crezut ca se aude din boxe. In 3 secunde ne-a lovit din lateral remorca unui tir. Gelu a fost spulberat prin geamul usii, iar ea prin parbriz. Am tot sperat ca e un cosmar, pana am vazut-o din nou pe mama lui, la locul accidentului. Cumplita experienta!

Continuarea pe supravietuitori.ro. Si nu uita: Trisezi centura, pacalesti viata!

Distribuie pe Facebook
mai multe