L-a urcat pe dyno ca sa vada cati cai mai are. Conduce un AMG pe care a platit doar 200 de dolari

L-a urcat pe dyno ca sa vada cati cai mai are. Conduce un AMG pe care a platit doar 200 de dolari
  • Si-a urcat pe dyno masina veche de 19 ani
  • De noua producea o putere maxima de 306 CP
  • Acum are undeva in jurul a 286.000 km la bord
Distribuie pe Facebook

Acum 19 ani, la momentul iesirii sale de pe linia de productie, acest Mercedes C43 AMG dezvolta o putere maxima de 306 CP. Cu cati cai a mai ramas astazi modelul cu motor V8 de 4.3 litri si 286.000 km la bord, cumparat pentru doar 200 de dolari?

Primul model comercializat de Mercedes sub denumirea C-Class, vechiul W202 a fost lansat pe piata in primavara anului 1993. Ulterior, respectivul automobil de origine germana a primit si o versiune de inalta performanta, cu sase cilindri si 280 CP sub capota.

Varianta C36 AMG nu a fost insa si singura optiune pusa de compania din Stuttgart la dispozitia amatorilor de senzatii tari. A urmat mai apoi un C43 AMG de 306 CP, a carei putere maxima avea ca sursa de provenienta un V8 cu capacitatea cilindrica de 4.3 litri.

Echipat cu o cutie automata in cinci rapoarte, automobilul german de inalta performanta reusea sa sprinteze de la 0 la 100 km/h in aproximativ 6.5 secunde. La fel ca si in cazul... modelului actualul, viteza maxima era si la momentul respectiv limitata la 250 km/h.

Totodata, si vechiul Mercedes C43 AMG era livrat la pachet alaturi de o suspensie sport, plus un sistem de franare pe masura valorilor mentionate in randurile anterioare. De altfel, din meniu nu lipseau nici detaliile estetice speciale, de la interior si exterior.

Asadar, acestea fiind spuse, revenim la subiectul principal al acestui material, si anume puterea maxima a vechiului model german de performanta. Nu insa la momentul asamblarii sale, ci la aproximativ doua decenii dupa ce a parasit linia de productie a companiei.

Inainte de a vedea cati cai a pierdut de-a lungul timpului, de o singura precizare mai este nevoie. Mercedes-ul C43 AMG pus pe dyno a parcurs pana la momentul de fata undeva in jurul a 286.000 km la bord si, daca mai conteaza, a fost cumparat cu doar 200 de dolari.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 22 Ianuarie 2018