Land Rover a incasat prima lovitura in razboiul cu Jiangling pentru copia lui Evoque

Land Rover a incasat prima lovitura in razboiul cu Jiangling pentru copia lui Evoque
  • Oficiul de Patente si Marci din China a respins cererea de patent pe modelul Evoque
  • Aceeasi autoritate a respins si cererea chinezilor de la Jiangling de a obtine patentul pentru Landwind X7
  • In ciuda acestei lovituri, grupul Jaguar Land Rover isi continua actiunea impotriva constructorului chinez
Distribuie pe Facebook

Autoritatile chineze au respins cererea de patent pe modelul original intentat de constructorul englez Land Rover pentru modelul Evoque.

Acum ceva vreme, grupul Jaguar Land Rover (JLR) a dat in judecata constructorul chinez Jiangling Motors pentru copierea pana in cel mai mic detaliu al modelului Evoque, si vinderea acestuia pe piata interna sub numele de Landwind X7.

Desi aceasta practica este foarte populara in randul chinezilor, specialistii explicau la acea data ca este o miscare curajoasa, in special faptul ca englezii au dorit ca procesul sa se judece in China.

Vorbele acestora s-au adeverit, Land Rover incasand acum prima lovitura in acest caz. Oficiul de Patente si Marci din China a respins cererea grupului JLR, motivand ca "design-ul masinii a fost afisat pe alte piete inainte de inaintarea cererii."

Amuzant este faptul ca acelasi oficiu a invalidat in acelasi timp si cererea celor de la Jiangling de a obtine patentul pentru Landwind X7, pe motiv ca acesta seamana prea mult cu Evoque-ul.

Andrew Marsh, purtorul de cuvant al celor de la Jaguar Land Rover a declarat ca "Situatia nu s-a schimbat cu nimic. Procesele prin care ne aparam copyright-ul si atacam competitia neloiala sunt diferite de cererile legate de patentul pe design-ul modelului."

O casa de avocatura din China este de acord cu producatorul britanic de automobile, sustinand ca "Design-ul lui Evoque, ca al oricarei alte masini, este protejat automat de lege la fel cum se intampla in cazul unei piese muzicale sau al unei opere de arta."

Landwind-ul X7 a fost prezentat oficial in 2014, si desi la exterior seamana cu modelul britanic, pretul este de 3 ori mai mic, iar performantele mult mai slabe decat al Evoque-ului.

Distribuie pe Facebook
mai multe