Le-a taiat avantul. Oficial BMW despre X-Class-ul rivalilor de la Mercedes: "Este oribil!"

  • Mercedes a lansat X-Class-ul la Geneva
  • Un oficial BMW crede ca acesta este oribil
  • BMW recunoaste potentialul unui astfel de model
Distribuie pe Facebook

Un oficial al constructorului bavarez de automobile si-a spus pararea despre X-Class-ul rivalilor de la Mercedes-Benz. Potrivit acestuia, pick-up-ul premium este oribil insa recunoaste potentialul unui astfel de model.

Brand-ul din Stuttgart s-a incapatanat si a dezvoltat un pick-up premium pentru europeni, o piata unde un astfel de vehicul nu s-a bucurat niciodata de succes. Botezat X-Class, acesta a fost prezentat in urma cu cateva luni cu ocazia Salonului Auto de la Geneva si urmeaza sa debuteze pe piata spre finalul acestui an.

Mercedes-Benz X-Class Progressive

Exteriorul nu este spectaculos, fiind dezvoltat pe arhitectura Renault-ului Alaskan sau a Nissan-ului Navara, iar interiorul fara mai multe dotari optionale arata chiar plictisitor. In ciuda feedback-ului negativ pe care l-au primit de la fani, nemtii continua sa creada cu tarie in succesul acestui X-Class.

Mercedes-Benz X-Class Progressive

Intrebat intr-un interviu despre pick-up-ul conationalilor, Hendrik von Kunheim, vice presedinte BMW raspunzator pentru piata din Asia si Africa de Sud, le-a dat dreptate celor care contesta acest model pe care l-a numit "oribil".

Mercedes-Benz X-Class Progressive

"Daca privim la rivalii nostri din Stuttgart, eu cred ca masina (X-Class) este oribila. Te-ai fi asteptat la altceva. Am vazut masina la Geneva si am fost foarte dezamagit. Pot face mai mult, construiesc masini incredibile, insa aceasta este o mare dezamagire," le-a spus acesta jurnalistilor de la Motoring.

Mercedes-Benz X-Class Progressive

Chiar si asa, oficialul german recunoaste potentialul urias al unui astfel de model si este de parere ca brand-ul bavarez ar putea dezvolta pe viitor un pick-up premium. "Stiu ca inginerii BMW au analizat aceasta posibiltate. Fiind in Australia de mai bine de trei ani, cred cu tarie ca ar fi loc pentru un pick-up de lux, mai ales ca acolo nu exista asa ceva."

Mercedes-Benz X-Class Progressive

In timp ce Mercedes a imprumutat platforma de la alti constructori de automobile, bavarezii ar putea dezvolta un astfel de model pe arhitecura modulara CLAR proprie, iar acesta ar putea pleca de la SUV-urile deja existente, precum X5 sau X7.

Mercedes-Benz X-Class Progressive

Mercedes-Benz X-Class Progressive

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Mercedes-Benz X-Class Progressive
mai multe