Liber pe Transalpina. Transfagarasanul ramane deocamdata inchis.

Liber pe Transalpina. Transfagarasanul ramane deocamdata inchis.
  • CNADNR a anuntat ca Transalpina va fi deschisa circulatiei publice incepand cu 11 iunie, la ora 7
  • DN67C este soseaua situata la cea mai mare altitudine din Romania
  • Transfagarasanul se va deschide oficial pe 1 lulie
Distribuie pe Facebook

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a declarat printr-un comunicat de presa ca Drumul National 67C, cunoscut si ca Transalpina, se deschide sambata la ora 7.

Desi au fost cativa eroi care s-au incumetat sa circule pe Transalpina inainte de deschiderea sa oficiala, de sambata, 11 iunie, de la ora 7, drumul va putea fi tranzitat de toata lumea, in mod legal.

Accesul pe sectorul de drum cuprins intre km 34+500 si km 59+800 de metri va fi insa restrictionat intre orele 20:00-7:00. Deasemenea, masinile vor putea circula cu viteza maxima de 30 km/h, iar cele care au MTMA mai mare de 3.5 tone nu vor putea folosi aceasta portiune de drum.

Privit ca unul dintre cele mai frumoase drumuri din tara, Transalpina este soseaua situata la cea mai mare altitudine din Romania, avand punctul cel mai inalt in Pasul Urdele, la 2.145 de metri. Intinderea de asfalt din muntii Parang face legatura intre orasele Novaci, din judetul Gorj, si Sebes, din judetul Alba.

Transfagarasanul, soseaua care leaga Transilvania de Muntenia, si pe care orice roman ar trebui sa-l parcurga macar o data, ramane inchis pe sectorul de dum cuprins intre kilometrul 104 si kilometrul 130,8. Acesta va fi deschis oficial pe 1 iulie 2016.

Pentru cei care totusi vor sa urce de la Balea Cascada la Balea Lac pana cand drumul va fi practicabil in conditii de siguranta deplina, o pot face prin intermediul telecabinei.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 10 Iunie 2016