Lovitura pentru Rolls-Royce. Uniunea Europeana a interzis logo-ul Spirit of Ecstasy iluminat

Lovitura pentru Rolls-Royce. Uniunea Europeana a interzis logo-ul Spirit of Ecstasy iluminat
  • UE interzice emblema iluminata
  • A debutat in 2011 odata cu conceptul 102EX
  • Dotare optionala care a costat 3800 de euro
Distribuie pe Facebook

Constructorul britanic de automobile a fost nevoit sa elimine din lista cu dotari optionale logo-ul iluminat. Clientii care au deja asa ceva montat pe masina vor fi nevoiti sa viziteze service-ul oficial pentru a fi indepartat si inlocuit.

Spirit of Ecstasy este, fara indoiala, unul dintre cele mai celebre logo-uri auto. Emblema Rolls-Royce a fost creata de Charles Robinson Sykes iar "doamna" imortalizata de aceasta figurina este nimeni alta decat Eleanor Velasco Thornton, asa zisa amanta a baronului John Montagu, un pionier al miscarii automobilistice.

Spirit of Ecstasy iluminat

In prezent, The Spirit of Ecstasy "troneaza" pe capota fiecarui model Rolls-Royce si este disponibila in diverse versiuni de materiale. De la argint sau aur pana la o varianta iluminata.

Aceasta din urma a debutat in 2011 odata cu conceptul 102EX si la scurt timp a fost disponibila pentru modele precum Phantom, Ghost, Dawn, Wraith sau Cullinan.

Spirit of Ecstasy iluminat

La insistentele celor de la The Daily Mail, Rolls-Royce a confirmat acum ca emblema iluminata a fost eliminata de pe lista cu dotari optionale in urma unor modificari a reglementarilor Uniunii Europene referitoare la iluminarea masinilor, ca parte a eforturilor pentru reducerea poluarii luminoase.

"In februarie 2019 am informat dealerii de eliminarea emblemei Spirit of Ecstasy iluminate. Nu mai putea vanduta clientilor nostri. A fost eliminata de pe lista de dotari optionale," a dezvaluit un purtator de cuvant al producatorului britanic.

Spirit of Ecstasy iluminat

Ce se intampla cu clientii care au deja montata aceasta dotare pe masina? O dotare care a costat circa 3800 de euro? Potrivit aceluiasi purtator de cuvant, clientii au fost deja informati de obligativitatea deconectarii emblemei si "le vom face o oferta: fie le vom restitui banii, fie le vom oferi un Spirit of Ecstasy placat cu argint sau orice alta optiune din lista noastra."

Distribuie pe Facebook
mai multe