Lumea nu se mai satura sa cumpere SKODA OCTAVIA. Cel mai popular model al cehilor a ajuns la borna 7 milioane

Lumea nu se mai satura sa cumpere SKODA OCTAVIA. Cel mai popular model al cehilor a ajuns la borna 7 milioane
  • 7 milioane de exemplare construite
  • Prima generatie din noua era a fost lansata in 1996
  • In Romania costa cel putin 22.400 de euro
Distribuie pe Facebook

Sarbatoare mare la Skoda. Octavia, cel mai bine vandut al brand-ului din Mlada Boleslav a ajuns la 7 milioane de exemplare construite. Masina aniversara face parte din noua generatie.

In urma cu 61 de ani se nastea un model care avea sa cucereasca o lume intreaga. Este vorba despre Skoda Octavia, o masina care de-a lungul acestor sase decenii a evoluat intr-o compacta fiabila, cu o gama diversificata de propulsoare, tehnologie de ultima generatie si, in sfarsit, un design exterior care nu alimenteaza gura sloboda a carcotasilor.

Skoda Octavia 4

Dupa o perioada destul de grea, in 1991 Volkswagen primea 30% din actiunile constructorului ceh, procent care a ajuns la 70% in '95. Un an mai tarziu debuteaza prima generatie Octavia din noua era Skoda si in urmatorii 8 ani muncitorii uzinei din Mlada Boleslav asambleaza nu mai putin de 1.4 milioane de unitati.

Skoda Octavia 4

Modelul ceh era deja un succes, astfel ca in 2004 se lanseaza cea de-a doua iteratie care avea sa creasca si mai mult numarul de exemplare produse, la 2.5 milioane. Octavia 3 a debutat in 2012 la Geneva iar facelift-ul primit in 2017 a starnit mai multe controverse, in mare parte din cauza design-ului ales de cehi pentru blocurile optice frontale. Vanzarile insa nu au fost mai deloc afectate de aceste comentarii rautacioase.

Skoda Octavia 4

Totul s-a sters cu buretele in luna noiembrie a anului trecut cand Skoda a lansat cea de-a patra generatie Octavia. Cu un design mult imbunatatit, un interior modern si, in premiera, cu un sistem de propulsie plug-in hybrid in gama, Octavia duce mai departe succesul acestui model care tocmai a ajuns la borna de 7 milioane de exemplare.

Masina aniversara face parte din noua generatie si a fost asamblata in cadrul uzinei principale de la Mlada Boleslav.

Skoda Octavia 4

Cu cateva zile in urma producatorul ceh a publicat si lista de preturi a noii Octavia, inclusiv cea aferenta pietei din Romania. La noi in tara aceasta costa cel putin 22.439 de euro.

Skoda Octavia 4

Skoda Octavia 4

Skoda Octavia 4

Skoda Octavia 4

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Skoda Octavia 4
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 20 Februarie 2020