MAN ProfiDrive instruieste soferii autocarelor de club din Europa

MAN ProfiDrive instruieste soferii autocarelor de club din Europa
  • Un autocar de club face in medie 60.000 de km anual
  • Instructajul s-a facut la centrul ADAC din Germania
  • Bayern Munchen, Borussia Dortmund si Werder Bremen sunt doar cateva echipa participante la eveniment
Distribuie pe Facebook

Pentru un plus de siguranta, 13 cluburi din liga germana circula cu autocare de echipa marca MAN sau NEOPLAN. Insa pentru o siguranta totala, profesionistii din cadrul programului MAN ProfiDrive ii si instruiesc in cazul situatilor de urgenta, cum trebuie reactionat.

In actualul sezon de fotbal, 13 cluburi din liga germana de fotbal circula cu autocare de echipa de la MAN si NEOPLAN. Echipele parcurg cu masina pana la 60.000 kilometri pe an. Soferii sunt extrem de solicitati: orare fixe, blocaje in trafic, conditii de drum diversificate sau intrari si iesiri stramte in stadion, toate acestea le cer concentrare maxima.

Pentru a duce echipa la destinatie mereu in conditii de siguranta, soferii de autocare nu se pot baza numai pe sisteme moderne de siguranta, ci primesc si instruiri de la MAN ProfiDrive, pentru manevrarea in siguranta a masinilor.

In centrul ADAC pentru siguranta in trafic din Schlüsselfeld, Bavaria de Nord, s-au intalnit soferii de autocar ai echipelor FC Bayern München, Borussia Dortmund, VfL Wolfsburg, Hannover 96, Werder Bremen si TSG 1899 Hoffenheim, pentru a participa la instruirea de siguranta MAN ProfiDrive. In partea teoretica, expertii MAN au oferit informatii cu privire la caracteristici fizice in trafic si au detaliat tehnica vehiculelor. Totodata, participantii au invatat sa lucreze cu diversele sisteme de asistenta in trafic. Cunostintele acumulate au putut fi puse in practica la finalul cursului.

Pe pista ADAC de testare, soferii au invatat sa-si controleze autocarele si in situatii critice: acvaplanare, surse neprevazute de pericole, care necesita reactii rapide si o manevrare corecta a masinii.

"Sa-ti cunosti foarte bine masina si sa intervii corect in situatii de criza, inseamna evitarea accidentelor. Aceste deprinderi le transmitem in seminariile noastre. Cluburile sportive se pot baza deci pe faptul ca vor circula nu numai confortabil, dar si in siguranta pe strada" spune Rolf Lechner, Head of International Training Bus la MAN ProfiDrive.

Pentru cluburile sportive, pe langa siguranta, o caracteristica foarte importanta este confortul asigurat de autocarul echipei. Aceste masini echipate luxos ofera scaune comode din piele cu suporti ajustabili pentru picioare, bucatarie de bord sau monitoare LCD cu DVD-Player, si alte elemente de confort, cum ar fi TV satelit si acces la internet prin Wi-Fi.

MAN ProfiDrive

Distribuie pe Facebook
mai multe