Mandri ca suntem bucuresteni! Capitala Romaniei, prima intr-un top mondial cu privire la traficul rutier

Mandri ca suntem bucuresteni! Capitala Romaniei, prima intr-un top mondial cu privire la traficul rutier
  • Bucurestiul a urcat pe locul 3 la nivel mondial
  • Locul 1 de 3 ani in toata Europa
Distribuie pe Facebook

Nu stim ce sa facem cu atata mandrie si fericire care debordeaza din toti porii bucuresteanului! Pentru ca primarul nostru, d-na Firea, a promis "Revolutie in trafic" inainte de mandat, iar acum, la 2 ani de la inscaunare, rezultatele se vad. O companie uriasa din Olanda a pus Romania pe prima pozitie intr-un top extrem de important.

Foto: Jurnalul de Ilfov

Compania olandeza TomTom, lider in domeniul sistemelor de navigatie si sisteme de localizare, a publicat topul anual al celor mai aglomerate orase din lume. Din 2016, exact de cand este d-na Gabriela Firea primar general, care a promis ca face RE-VO-LU-TI-E in trafic, ca va transforma Bucurestiul intr-un oras Smart si lipsit de ambuteiaje, capitala Romaniei reuseste o performanta demna de invidiat. Din 2016 pana in 2018 inclusiv, Bucurestiul este cel mai aglomerat oras din Europa.

Mai mult, daca in 2017 Bucurestiul era doar pe locul 5 la nivel mondial in topul aglomeratiei, anul acesta a reusit sa urce pe pozitia a 3-a, dupa Bangkok si Mexico City. Asadar, succesul masurilor luate de Gabriela Firea pentru reducerea traficului rutier se vad si se simt, Bucurestiul fiind la doar 2 pozitii de a deveni cel mai aglomerat oras de pe mapamond!

Compania TomTom calculeaza in ce fel se modifica de la an la an timpul petrecut in trafic de soferi pe aceeasi portiune de drum, folosindu-se de informatiile transmise de unitatile GPS. Adica o masura extrem de precisa care ne spune in ce orase stau soferii cel mai mult in trafic. Iar daca Bucurestiul a reusit performanta de a castiga 2 pozitii in topul mondial, inseamna ca timpul pe care il irosesc in trafic soferii a tot crescut. Mai pe romaneste, acea revolutie promisa de d-na Firea a venit, dar intr-un sens negativ.

D-na Firea a inaugurat centrul de control si monitorizare trafic in 2016, spunand ca va fluidiza traficul. Nu s-a intamplat nimic. A comandat autobuze noi turcesti, diesel, spunand ca se va micsora traficul, de parca "aruncarea" in trafic a 400 de vehicul mari ar putea cumva sa reduca aglomeratia... A mai spus ca face niste proiecte mari de infrastructura care sa reduca cozile. Nu a finalizat nimic... Practic, masurile luate de primarul general Firea au dus la cozi si ambuteiaje mult mai mari. Ce bine ca am votat cu domnia sa!

Distribuie pe Facebook
mai multe