Mare atentie cand pleci spre mare. Autostrada Soarelui intra in reparatii timp de doi ani

Mare atentie cand pleci spre mare. Autostrada Soarelui intra in reparatii timp de doi ani
  • Autostrada Soarelui intra in reparatii
  • Va fi reabilitat un tronson de 27 de kilometri
  • Lucrarile vor dura 2 ani
Distribuie pe Facebook

CNAIR a anuntat ca un tronson de 24 de kilometri din Autostrada Bucuresti - Constanta va intra in reparatii pentru o perioada de doi ani. Printre altele vor fi refacute rosturile de dilatatie.

Autostrada Soarelui este singurul drum de mare viteza care leaga Bucurestiul de Constanta. Putin cam mult spus "de mare viteza" in conditiile in care circulatia este afectata de starea proasta a asfaltului, de acele dale de beton chiar de la intrare si, mai ales, de podurile peste care atunci cand treci trebuie sa te tii bine.

In toamna anului trecut, autoritatile au reparat un tronson de sase kilometri, intre km 21 si km 27, iar acum se anunta noi lucrari de reabilitare pe o portiune de drum care masoara 27 de kilometri. Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere va consolida fisurile, va repara rosturile de dilatatie si va freza dalele de beton. Intreaga operatiune va dura 2 ani, asa ca inarmeaza-te cu rabdare atunci cand decizi sa pleci spre mare pe autostrada.

"Se monteaza semnalizarea pentru instituirea restrictiei de circulatie pe A2, intre km 11+500 - 17+500. Se va devia total traficul de pe calea 1 pe calea 2, sensul Constanta - Bucuresti. Se vor efectua lucrari de frezare a dalelor de beton, consolidarea fisurilor active si repararea rosturilor degradate," se arata in comunicatul emis de CNAIR.

Totusi, exista si o veste buna: lucrarile vor fi sistate in perioada 1-3 mai, atunci cand mii de romani isi vor petrece mini-vacanta de 1 mai pe litoral. Pentru o circulatie si mai fluida, nu uita ca taxa de pod se poate plati si la benzinarii, online sau prin SMS, asa ca acele cozi de la statiile de taxare chiar nu sunt obligatorii.

Distribuie pe Facebook
mai multe