Mare realizare! Dupa 4 ani de asteptare, autoritatile au dat in folosinta nici 30 de kilometri din autostrada Sebes-Turda

Mare realizare! Dupa 4 ani de asteptare, autoritatile au dat in folosinta nici 30 de kilometri din autostrada Sebes-Turda
  • Loturile 3 si 4 ale autostrazii Sebes-Turda au fost date in folosinta
  • Acestea trebuiau inaugurate in 2016
  • Receptia nu a fost facuta atunci din cauza unor probleme de constructie
Distribuie pe Facebook

Soferii au inca 30 de kilometri de autostrada in Romania. CNAIR a dat in folosinta loturile 3 si 4 de pe tronsonul Sebes-Turda, portiune de drum care trebuia sa fie gata inca din 2016, dar receptia nu a fost facuta atunci din cauza unor probleme de constructie.

Patru ani. De atat au avut nevoie autoritatile din Romania pentru a da in folosinta, atentie...nici 30 de kilometri de autostrada. Este vorba despre tronsoanele 3 si 4 din autostrada Sebes-Turda, care trebuiau sa fie gata in 2016. Compania de drumuri nu a receptionat atunci lucrarea din cauza unor greseli ale constructorilor.

Acum insa, o intreaga echipa de specialisti de la CNAIR si de la Inspectoratul de Stat in Constructii a verificat temeinic cei 28,8 kilometri de autostrada si au cazut de acord ca poate fi data in folosinta.

Aceasta distanta impresionanta este impartita in doua loturi, unul de la Aiud pana la Decea si celalalt de la Decea pana la Turda. Asadar, de-acum incolo, soferii vor putea sa evite o bucata periculoasa din Drumul National 1 si vor petrece mai putin timp in trafic. Autoritatile sustin ca cele doua noi tronsoane ii ajuta pe soferi sa scurteze la jumatate timpul in care parcurg distanta dintre Turda si Aiud.

De aceasta data, oficialii nu au mai facut celebrul test cu paharul de apa pozitionat pe bord, ci au dat pur si simplu drumul circulatiei incepand de luni seara. Primii soferi care au incercat cei 28,8 kilometri s-au declarat multumiti de calitatea drumului.

Alin Serbanescu, purtator de cuvant al CNAIR, a declarat ca urmeaza si alte portiuni de autostrada in viitorul nu foarte indepartat.

"Anul acesta avem in plan lotul 4 Lugoj-Deva, pe care asteptam sa-l receptionam, cele doua loturi de pe Autostrada Transilvania si avem cei 3,3 kilometri de pe Autostrada 3 care urmeaza sa asigure descarcarea in soseaua Petricani din Capitala. (...) Orizontul de finalizare este sfarsitul acestui an si mizam pe peste 60 de kilometri de drum noi care va fi dat in folosinta," sustine acesta.

Distribuie pe Facebook
mai multe