Masina pe care seful Toyota o tine departe de ochii publicului. "Are doar 13.000 de KM in bord!"

Masina pe care seful Toyota o tine departe de ochii publicului. "Are doar 13.000 de KM in bord!"
  • Aceasta Toyota Supra ii apartine lui Akio Toyoda
  • Masina celui care conduce compania japoneza e aproape noua
  • Sub capota se afla o motorizare turbo de trei litri
Distribuie pe Facebook

Atunci cand calatoreste in interes de serviciu, Akio Toyoda mizeaza pe serviciile unui automobil unic in lume.

Pentru placerea lui personala, seful companiei Toyota inlocuieste exclusivista limuzina Century GRMN cu o Supra de generatie a patra, fabricata in urma cu mai bine de doua decenii si jumatate.

Expusa in fata jurnalistilor invitati sa ia parte la lansarea internationala a noii Supra, masina personala a lui Akio Toyoda reprezinta o aparitie rara, avand doar 13.000 de kilometri parcursi in 26 de ani.

Sub capota, sportiva sefului companiei Toyota gazduieste o motorizare turbo cu sase cilindri in linie si capacitatea de trei litri, cuplata la o cutie manuala cu sase rapoarte si un sistem de tractiune spate.

In ceea ce priveste aspectul estetic, Supra lui Akio Toyoda se poate lauda cu o configuratie mai putin obisnuita, in sensul in care caroseria in doua portiere a fost finisata in nuanta Anthracite Metallic.

Supra lui Toyoda

Supra lui Toyoda

Supra lui Toyoda

Supra lui Toyoda

Despre noua Toyota Supra

Organizata in perioada 14 - 27 ianuarie, editia din acest an a Salonului Auto International Nord-American de la Detroit a marcat debutul unei noi generatii a legendarei Toyota Supra, a cincea la numar.

Construita pe platforma cu tractiune spate a bavarezului Z4, sportiva producatorului japonez ofera in configuratia de top o unitate de aceeasi provenienta BMW, de trei litri si 335 de cai putere.

Spre deosebire insa de masina lui Akio Toyoda, dar si modelele anterioare, noua Toyota Supra va fi comercializata - cel putin initial, exclusiv in compania unei cutii automate cu opt trepte de viteza.

Revenind la propulsia sportivei japoneze, clientii de pe anumite piete vor avea la dispozitie inclusiv o versiune cu motor in numai patru cilindri, de doi litri si (aparent) 197 ori 258 de cai putere.

Toyota Supra - Poze reale

Toyota Supra - Poze reale

Toyota Supra - Poze reale

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Supra lui Toyoda
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 9 Mai 2019