Masinile diesel nu mai au voie sa circule in acest oras: Sunt interzise inclusiv automobilele Euro 5!

Masinile diesel nu mai au voie sa circule in acest oras: Sunt interzise inclusiv automobilele Euro 5!
  • Autoritatile din Hamburg interzic accesul masinilor diesel
  • Decizia se aplica din 31 mai si vizeaza doar doua strazi
  • Sunt afectate automobilele care nu respecta norma Euro 6
Distribuie pe Facebook

Se ingroasa serios gluma pentru proprietarii de masini diesel din acest oras. Pe strazi nu mai sunt acceptate nici macar automobilele compatibile cu norma de poluare Euro 5.

Cea mai mare teama a proprietarilor de masini pe motorina este pe cale sa devina realitate in Hamburg, al doilea oras al Germaniei dupa numarul de locuitori.

Incepand de saptamana viitoare, cu data de 31 mai, accesul automobilelor diesel care nu respecta norma de poluare Euro 6, intrata in vigoare in 2014, va fi interzis.

Decizia autoritatilor vizeaza insa numai doua strazi din zona Altona, iar pe una dintre acestea nu va fi oprita decat circulatia vehiculelor comerciale de 3.5 tone.

Totodata, anumite categorii de masini si persoane - precum cele colectoare de gunoi, taximetrele sau rezidentii, vor fi exceptate de la respectiva regula.

La momentul de fata, pe drumurile orasului Hamburg circula aproximativ 330.000 de masini diesel, dintre care numai 116.000 sunt compatibile cu Euro 6.

Situatia sta si mai rau la nivelul intregii Germanii, dintre cele 15 milioane de automobile pe motorina doar 2.7 milioane respectand norma de poluare in cauza.

Hotararea autoritatilor din Hamburg are la baza o decizie a Curtii Administrative federale din Leipzig, care ar putea fi pusa in aplicare si de alte orase.

Pe de alta parte, Germania nu este singura tara care vrea sa scapa de masinile diesel: inclusiv in Spania, Franta si Italia se discuta interzicerea acestora.

Distribuie pe Facebook
mai multe