Decizie istorica in Germania: autoritatile pot interzice accesul masinilor diesel in orase!

Decizie istorica in Germania: autoritatile pot interzice accesul masinilor diesel in orase!
  • Autoritatile germane pot interzice accesul masinilor diesel in orase
  • Decizia istorica a fost luata de Curtea Administrativa federala din Leipzig
  • In Germania circula pe strazi aproape 12.3 milioane de masini pe motorina
Distribuie pe Facebook

La inceputul acestei saptamani, Curtea Administrativa federala din Leipzig a dat unda verde autoritatilor pentru interzicerea automobilelor cu propulsie diesel in orase.

Daca anterior devenise optiunea favorita a cumparatorului, motorul diesel a pierdut mult din popularitate din pricina Dieselgate. Reducerea numarului de automobile comercializate la nivel global reprezinta insa doar una dintr-o lista nesfarsita de consecinte ale scandalului pornit de Volkswagen.

Cel mai recent efect consta intr-o decizie a Curtii Administrative federale din Leipzig, care da unda verde autoritatilor pentru interzicerea modelelor mai vechi in orase. Sentinta este cu atat mai problematica cu cat pe strazile din Germania circula aproape 12.3 milioane de astfel de masini.

Si mai ingrijorator este ca, din cele 12.3 milioane de automobile despre care discutam anterior, numai 2.7 milioane sunt compatibile cu norma de poluare Euro 6. Drept urmare, marea majoritate a proprietarilor de masini diesel s-ar putea trezi peste un an sau doi ani cu masinile scoase in afara legii.

In acelasi timp, decizia Curtii Administrative federale din Leipzig de a da unda verde autoritatilor germane pentru interzicerea modelelor diesel mai vechi in orasele germane ar putea avea ecou in toata Europa. Si motiva marile capitale de pe Batranul Continent sa isi regandeasca aceasta strategie.

Asa cum anuntam si anterior, Paris, Madrid ori Atena sunt numai cateva dintre numele care au anuntat deja ca planuiesc scoaterea automobilelor diesel de pe strazi incepand cu 2025. Acum ramane de vazut daca termenul limita nu va fi cumva redus, spre disperarea celor care conduc astfel de masini.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 28 Februarie 2018