Masinile noi provenite din UE nu mai pot fi inmatriculate fara dovata platii TVA

Masinile noi provenite din UE nu mai pot fi inmatriculate fara dovata platii TVA
Potrivit unui Ordin al MAI si Finantelor Publice, intrat vineri in vigoare, persoanele fizice nu mai pot inmatricula masinile noi provenite din spatiul intracomunitar fara sa faca dovada platii TVA. In cazul autoturismelor uzate, persoanele respective trebuie sa prezinte un certificat care ii scuteste de plata acestei taxe.
Distribuie pe Facebook

Persoanele neinregistrate in scopuri de TVA care solicita inmatricularea unui mijloc de transport nou achizitionat din spatiul Uniunii Europene vor avea de depus un nou document, denumit "Certificat privind atestarea platii taxei pe valoarea adaugata, in cazul achizitiilor intracomunitare de mijloace de transport noi", ce este emis de Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

In cazul in care achizitia consta intr-o masina second hand, persoana care solicita inmatricularea trebuie sa prezinte un certificat care atesta ca autovehiculul nu intra sub incidenta platii acestei taxe. Noua lege nu se aplica si in cazul persoanelor juridice, care pot fi verificate pe cale informatica daca sunt inregistrate in scopuri de TVA.


Sursa: Mediafax
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 10 Septembrie 2010