Masinile unui fiu de dictator african, vandute cu 3.1 milioane de Euro

Masinile unui fiu de dictator african, vandute cu 3.1 milioane de Euro
  • Fiul dictatorului detinea si o vila cu 101 camera in Paris
  • In total, au fost confiscate 26 de masini de lux cumparate initial cu 12 milioane de dolari
  • Teodorin Obiang este cunoscut drept un Playboy extrem de bogat
Distribuie pe Facebook

Si in Africa, in tarile in care oamenii castiga doar cat este necesar sa traiasca de pe o zi pe alta, exista la polul opus dictatori care s-au imbogatit peste noapte. Fiul presedintelui din Guineea Ecuatoriala a fost arestat si i s-au confiscat, pe langa opere de arta, case si domenii scumpe, si o serie de masini precum Bugatti, Ferrari, Bentley sau Rolls-Royce.

In urma unei investigatii ale guvernului francez, s-a demonstrat ca Teodorin Obiang, fiul lui Teodor Obiang, presedintele republicii Guineea Ecuatoriala, una dintre cele mai mici tari din Africa, a furat din banii publici pentru a-si cumpara bunuri personale. Prin urmare, procurorii francezi au descins la domeniul urias cumparat de dictator cu 80 de milioane de Euro, localizat exact langa celebrul bulevard Champs Elysees, de unde au confiscat 26 de masini de lux.

Autoritatile au confiscat atat uriasa vila, cat si toate masinile, dar si picturi semnate de Degas sau Renoir, o colectie cu vinuri rare si scumpe, dar si mobila antica si bijuterii la fel de scumpe. Toate aceste bunuri au fost confiscate deoarece s-a dovedit furtul a peste 10 miliarde de dolari din banii publici ai locuitorilor din Guinnea Ecuatoriala.

Printre masinile confiscate s-au numarat 2 Bugatti Veyron, doua Bentley, un Rolls-Royce, un Ferrari, un Porsche, un Maserati si un Maybach. Restul erau Mercedes-Benz, Aston Martin sau Lamborghini. Toate aveau putini kilometri si s-au vandut repede la licitatie cu o medie de aproximativ 311.000 de dolari bucata.

Interesant sau chiar trist este faptul ca Guineea Ecuatoriala este o tara bogata in petrol, dar locuitorii sunt extrem de saraci. In afara de bunurile din Paris, Teodorin Obiang tocmai ce a mai comandat un iaht imens in valoare de 400 de milioane de dolari, pe care insa francezii nu il pot confisca.

Desi autoritatile din Guineea Ecuatoriala se tot zbat sa demonstreze ca acea casa tinea de ambasada oficiala, francezii s-au saturat de astfel de dictatori si nu baga in seama plangerile facute de africani. Ba mai mult, acestia investigheaza si bunurile din Paris ale altor dictatori, cum ar fi presedintele din Gabon, Ali Bongo Ondimba, sau presedintele din Congo-Brazzaville, Denis Sassou Nguesso.

Dictator GuineeaDictator Guineea

Distribuie pe Facebook
mai multe