Masura fara precedent: Masinile cu motor diesel, interzise in apropierea acestui mare oras european

Masura fara precedent: Masinile cu motor diesel, interzise in apropierea acestui mare oras european
  • Masinile cu motor diesel, interzise in apropierea Parisului
  • Sunt vizate vehiculele fabricate inainte de anul 2001
  • Masura va fi pusa in practica incepand cu iulie 2019
Distribuie pe Facebook

O noua lovitura pentru proprietarii de masini cu motor diesel. Circulatia acestora a fost interzisa in apropierea unui mare oras european.

Continua problemele pentru proprietarii de masini cu motor diesel din Europa. Consiliul zonei metropolitane a Parisului a votat la inceputul acestei saptamani interzicerea circulatiei in cele 79 de localitati aflate in jurul capitalei Frantei.

Interdictia se va aplica incepand de anul viitor, din luna iulie, scrie Digi24. Masura vizeaza 800.000 de vehicule produse inainte de 2001, potrivit sursei citate, astfel ca administratiile trebuie sa rezolve intre timp problema transportului.

Pe de alta parte, masinile cu motor diesel fabricate inainte de anul 2001 nu mai pot circula in Paris inca din aceasta vara. In viitorul apropiat, din ianuarie 2021, interdictia va fi extinsa la vehiculele pe motorina inmatriculate inainte de 2005.

Masuri extreme impotriva masinilor cu motor diesel au adoptat si mai multe orase din Germania, ca urmare a unei decizii istorice a Curtii Administrative Federale din Leipzig. Interzicerea circulatiei vizeaza insa doar anumite strazi.

Atena, Madrid sau Roma iau la randul lor in considerare sa limiteze si chiar sa stopeze complet accesul vehiculelor pe motorina pe marile bulevarde.

Distribuie pe Facebook
mai multe