Mazda CX-5 a fost aleasa Masina Anului in Japonia

Mazda CX-5 a fost aleasa Masina Anului in Japonia
SUV-ul crossover Mazda CX-5 a fost ales Masina Anului in Japonia 2012-2013. Decizia a fost anuntata de comitetul Masina Anului in Japonia pe 29 noiembrie 2012. Anul acesta CX-5 a mai fost distins de Japan Automotive Hall of Fame cu premiul "Car Technology of the Year" pentru motorizarea diesel bi-turbo Skyactiv-D de 2.2 litri.
Distribuie pe Facebook

CX-5 este primul model care a adoptat gama de tehnologii SKYACTIV, care include motorizari, transmisii, caroserii si sasiuri noi. Acestea ofera o experienta de condus intuitiva si rafinata alaturi de performante superioare de mediu si de siguranta. SUV-ul este totodata primul model care integreaza in totalitate noua linie de design Mazda, denumita KODO - sufletul miscarii.

Mazda CX-5 echipata cu motorul diesel bi-turbo de generatie noua SKYACTIV-D livreaza resurse semnificative, comparabile cu ale unui motor de 4l V8 pe benzina, multumita cuplului maxim de 420 Nm. Totodata, consumul combinat de 4,6l/100 km si nivelul emisiilor de CO2 de 119 g/km il pozitioneaza in topul clasei.

In aproximativ 9 luni de la lansarea vanzarilor pentru acest model Mazda a primit 33.000 de comenzi in Europa si peste 128.000 la nivel global, iar vanzarile sunt sustinute in continuare.

Ultimul model Mazda care a castigat Masina Anului in Japonia a fost MX-5 in 2005. CX-5 este al patrulea model Mazda care primeste distinctia.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 4 Decembrie 2012